Hipsterburgare i Göteborg

Den senaste tiden har jag möjligen snöat in en smula på hamburgare, d.v.s. den enkla rätten där ett stycke färs placerats mellan två brödbitar. Bland annat har Karlstads egna hipsterburgarställe, Streetfriends, testats med blandat resultat. Men varför nöja sig där när man kan testa sig vidare på eget bevåg såväl som andras?

Inte nog med att vi hemmavid gjorde egna hamburgare med salladsblad istället för bröd, något som rekommenderas varmt, så var det idag även dags att testa en högt rankad hamburgerrestaurang i Göteborg, Burgersson på Friggagatan.

Burgersson Cheese & Bacon

Dagens val föll på en Bacon & Cheese med pommes som slungats i västerbottenost och örter. Till detta avnjöts en West Coast IPA av lokala Stigbergets bryggeri.

Hamburgaren visste precis vart den skulle sitta, alldeles lagom stor och välstekt med utmärkta tillbehör (bacon, cheddarost, karamelliserad lök, tomat, ketchup, senap) i ett frasigt och gott bröd. En smula mer ost och bacon hade inte skadat på en burgare med det namnet dock…

Pommesen däremot, slungade i västerbottenost och färska örter..!

D E L I K A T A !

Förmodligen inte hälsosamt på något sätt utöver att de var goda och i det syftet att det som är gott, det är nyttigt.

Ölen, en lokal produkt, gjorde sig riktigt bra smakmässigt med måltiden i övrigt och även om den kanske inte var direkt prisvärd (75 kr) så är jag ändå nöjd med mitt val.

Överlag en riktigt trivsam upplevelse och något jag skall försöka upprepa när tillfälle ges. Det finns ju även några andra hamburgerställen att beta av utöver detta.

Vill även passa på att ursäkta att bildkvalitén är begränsad av vad iPhone 6 kan leverera i någorlunda suspekta ljusförhållanden. Orkade helt enkelt inte släpa med mig ens lillebror på denna jakten på burgare.

5 svar

 1. Jennie N

  Du måste ju testa ”The Barn” Joakim! 😉 Har några av de bästa burgarna i stan enligt mig och jag har provat mååånga. I’m all about the burgare 😀

  1. Hmm, har för mig att jag fått tips om det stället förut. Måste kollas upp. Hur ligger det till? Nära nog för att hinna med på 1,5 timme rast eller behövs det mer tid?

   1. Jennie N

    Hmm, ligger på Kyrkogatan uppe vid domkyrkan. Kan bli svårt att hinna på den tiden tyvärr, kanske om du bokar bord i förväg? Ganska populärt ställe.
    Eller så tar du tanten med på en helg i Göteborg och passar på då 😉

    1. Mnja, vet inte direkt om Göteborg på fritiden känns så lockande faktiskt! Får tillräckligt av stan via jobbet! 😉

     Synd att de så sällan har öppet dagtid de där ställena. Skulle sitta fint med en sväng dit när det vankas fyra timmar kvartstid på vardagarna!

 2. […] förra veckans succé (?) med hipsterburgare hos Burgersson i Göteborg fick jag i kommentarerna höra att jag borde testa The Barn också, en […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.