Ute i spenaten

Det är just nu lite utav en omledningssäsong på järnvägen, i samband med avslutande arbeten kring Citybanan i Stockholm som nu slutligen skall öppna om några få dagar.

Detta innebär trafikstopp söder om Stockholm nu några dagar över helgen som var och detta i sin tur, omledningar för våra tåg från Karlstad/Oslo som skall mot Stockholm.

För egen del har detta i sin tur inneburit utflykter från Hallsberg via Örebro-Frövi-Västerås på väg till och från Stockholm, en inte alltför bekant sträcka som så. Trots det är det ändå klart intressant att få se lite annorlunda vyer under arbetspassen.

SJ 3000 i Fellingsbro
SJ 3000 på besök i Fellingsbro

Detta innebär ju även att platser som ser förhållandevis lite trafik plötsligt får se en hel del mer, som Fellingsbro i fallet ovan. Den lilla orten i Västmanland där tågen slutade stanna 1996, åtminstone enligt Wikipedia…

Tydligen slutade man även i samband med detta även att hålla efter infrastrukturen på platsen, så diverse sly skrapade så fint i sidan utav tåget när vi rullade in för uppehåll på väg mot Stockholm. En mindre kamp utbröt mellan undertecknad och buskaget efter fotosessionen som gav bilden ovan, för att buskaget inte skulle medfölja tåget vidare därifrån.

Jag kan tycka det är märkligt hur detta kan fortgå utan att någonting görs åt saken. Varför tillåts sly växa så pass vilt som bilden ovan visar? Tyvärr gäller samma lika även på andra ställen och diverse signaler skymdes mer eller mindre utav buskage likt de på plattformen.

På sätt och vis är det väl en sorglig påminnelse om skicket överlag på järnvägen såhär 2017. Allt som inte påpekas ofta, mycket och gärna blir lämnat utan åtgärder i hopp om att det skall glömmas bort helt.

Om jag låter en smula mer bitter än vanligt, så har det visst samband med några dagar fullständig uppförsbacke gällande tågföringen. Svårt att hålla motivationen uppe, trots att det närmar sig semester med stormsteg.

För övrigt är det väl en bra snygg anordning jag fått till med laddningen utav kameran i fönstret? Tipp-topp på alla vis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.