Vi har ett problem

Som bekant så går vi ju här i familjen och otåligt väntar på vår nya bil, den Škoda Fabia Combi som vi beställde här nyligen. En bil som nu är tillverkad och som så småningom kommer till landet och så småningom, Karlstad.

Som vi alla vet så är ju något utav det viktigaste kring en ny bils inträde i familjen dess namn. Vad den skall heta, baserat på de tre bokstäverna i registreringsskylten det vill säga.

BMW 116i

Nuvarande bil har ju PNA och har därmed fått heta Petronella (eller mer Nella faktiskt) under sina tre år med mig/oss. Det skall bli ganska skönt att gå ifrån en bil som bokstaveras Petter-Niklas faktiskt.

Under veckan här fick vi ju då reda på vad den nya bilen skall ha för registreringsskylt, tack vare en förstående säljare som ser det viktiga i vår lilla idé. Frågan är därmed, vad skall den nya bilen heta?!

Skoda Fabia Combi rendering
Skoda Fabia Combi rendering

Den nya bilen har då som sagt fått ett registreringsnummer och bokstäverna i det är GOD. En lovande start alltså!

Givetvis började vi omedelbart spåna kring förslag på vad det skulle kunna bli för en individ vi tar leverans av efter sommaren här, vad det skall bli för ett namn!

Såhär långt står vi på två förslag, båda ursprungligen från Diana som dock gladeligen spånar vidare febrilt. De två favoriterna än så länge är dock enligt följande:

Gottfrid

eller

 Lady Gordon… (Lady Gordon Godzilla om vi skall vara helt specifika…)

Jag är mer för Gottfrid, Diana är mer inne på sitt senare förslag, Lady Gordon. Det är en smula uppförsbacke här för mig alltså, varför jag även behöver er hjälp.

Skoda Fabia Combi rendering
Gottfrid eller Lady Gordon..?

Hjälp mig övertyga Diana om att Gottfrid är bättre än Lady Gordon, att vår nya bil skall heta Gottfrid och inte Lady Gordon.

Kommentarsfältet nedan är givetvis även öppet för fler bra förslag, baserat på GOD som bokstäver. Och nej. Gud är inte ett alternativ.

Så! Vad skall vår nya Škoda heta?!

Kategori:

6 svar

 1. Lotta Tväråna

  En skulle kunna se det som att ni är i väntan på Godot….? ?

  1. Stilpoäng till dig Lotta! ?

 2. Christian

  Gondolen, inget namn, men väl ett smaknamn kanske? ”Ta en tur i gondolen”

 3. Martin

  Gottfrid? Du borde kanske titta på Gustafsson 3 tr innan du döper bilen till det… 😉

  Annars kan du väl läsa det hela baklänges och kalla bilen för byrackan, Fido eller Buster. :p

 4. Janne Hansson

  Godess kanske ?

 5. Tack för alla förslag! Diskussionerna går fortsatt heta här hemma och slutresultatet lär presenteras senast i samband med uthämtning av bilen..! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.