Semesterläge

Idag, måndag den 10 juli 2017, är första dagen på den högst efterlängtade semestern i kombination med föräldraledighet. I totalt 6 veckor så skall jag undvika järnvägen och bara fokusera på att vila upp mig, njuta utav familjelivet och umgås med närmast och kärast!

Redan den gångna helgen har vi kört en liten roadtrip och tour de Östergötland/Närke, med besök i husvagn och hos vänner, via en övernattning i Hallsberg för att undvika de ljudföroreningar som förekom i lördags här i Mariebergsskogen.

Husvagnsbesök
Sommarblommor vid Småängens camping

Husvagnsbesök
Sommarblommor vid Småängens camping
Husvagnsbesök
Trädgårdsövervakning vid Småängens camping

Tyvärr var väl vädret inte direkt på den bästa sidan vid husvagnsbesöket, utan regnskurarna avbröt varandra merparten utav tiden. Alltså blev det ingen badpremiär för merparten av familjen Ewenson den här helgen. Får eventuellt klara av det senare i veckan här istället.

Husvagnsbesök
Obligatoriskt syndande med glass

Däremot passade vi på att fuska lite kring vårt undvikande utav socker och därmed blev det glass i mer eller mindre stora lass. Eller ja, sorbet för min del då. Lite onyttigheter får man trots allt unna sig inför semestern.

Husvagnsbesök
Parkering alá camping
Husvagnsbesök
Mycket packning i liten bil

Touren innebar även premiäråkning i den nya bilbarnstolen som inköptes och monterades i förra veckan. Unga fröken Juni är såhär långt mycket positiv till sin nya plats och även om turen till husvagnen inte erbjöd våldsamt mycket sömn, så blev det desto mer dagen efter, på väg hem igen.

Återigen bevisade sig alltså Petronella vara en mycket kompetent familjebil, även om det nu börjar bli bra trångt i passagerarstolen fram, i och med monteringen utav den nya, större stolen.

Semester är nu alltså melodin och därmed finns det även viss risk i att frekvensen utav inlägg sjunker en smula eller två under sommaren, beroende på vad för aktiviteter som blir av eller ej.

Fler roadtrips och utflykter står åtminstone på schemat, även om inget än är helt spikat. Sen var det ju även den där sista, avslutande roadtrippen som behöver klaras utav, innan Petronella i slutet utav augusti skall återlämnas till BMW/Autowåx Bil AB. Skall bara besluta vart den skall gå först…

Tips och förslag på sommaraktiviteter för stora som små lämnas med fördel i kommentarsfältet nedan för övrigt. Utflyktsmål i/omkring Värmland tas tacksamt emot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.