Att finna inspirationen

När jag gick och köpte mig min Fujifilm X-Pro2 så var det med hopp om att kameran, Fujifilms färgrendering och ett allmänt skifte i kameraväskan skulle ta och väcka lite inspiration till liv igen. Inspiration som gått och kommit allt mer sällan under min tid med Sony A7 II.

Fujifilm X-Pro2 produktbild
Fujifilm X-Pro2 produktbild

Som trogna följare på Instagram kanske har noterat, så har det åtminstone såhär långt burit bra med frukt. Minst sagt. Ett sällan skådat flöde utav bilder har lämnat min kamera, dator och/eller telefon sedan jag fick X-Pro2 i min hand. Inte alltid till kära Dianas glädje dock…

Jag är dock både glad och lättad. Det känns fantastiskt att återigen ha en ständig lust att fotografera, även om hårddisken nu återigen fylls upp i ett raskt tempo. Under juni blev det 892 bilder och hittills i juli ligger det på 592. Detta dessutom efter ganska grov gallring vid import!

Barnvagnspromenad
Barnvagnspromenad med kameran runt axeln

Bara det faktum att jag vid mer eller mindre varje barnvagnspromenad den senaste tiden även medtagit kameran, det säger en hel del. Jag minns inte riktigt när det hände på regelbunden basis senast.

Barnvagnspromenaderna i sig dessutom, de gör gott för såväl dotter som pappan. Måndagen bjöd på över 10 km, tisdagen strax över 7 km och onsdagen, det återstår att se. En vana som jag hoppas håller i sig oavsett vilket. Juni sover och pappan får motion, sol och förhoppningsvis, ett och annat motiv!

Hittills har det varierat friskt bland objektiven med, såväl 23 mm, 35 mm som 50 mm har luftats utan någon nämnvärd prioritering. De har alla sin charm och sin fantastiska kvalité, likt den jag saknat från förr med XF 35 mm f/1.4.

Mest utav allt har jag ändå njutit utav att fotografera människor med denna nya utrustning. Lusten att fotografera porträtt överlag, oavsett de är arrangerade eller i stunden, den har nog aldrig varit så stor.

Unga fröken Ewenson
Unga fröken Ewenson
Hanna
Hanna
Kaspian
Kaspian
Herr Knudsen
Herr Knudsen

Inte nog med det. Systembytet har även gjort att jag funnit mig tid till att klättra uppför Bryngfjordens skidbacke med kameran i högsta hugg för att fånga solnedgången här för någon vecka sedan. En tanke jag bara haft i sådär 5-6 år eller så.

Solnedgång
Solnedgång från Bryngfjordens skidbacke
Lupiner
Lupiner i solnedgångens ljus
Lupiner
Lupiner i solnedgångens ljus

Bättre sent än aldrig..?

Förhoppningsvis så fortsätter min inspiration att flöda och om inte annat, så att lusten att ta med kameran ut, att hitta på särskilda utflykter enkom i syfte att fotografera, att allt det fortsätter.

Frivilliga till porträttfotograferingar sökes dessutom alltjämt, så känner ni er motiverade så går det utmärkt att höra av sig!

Som om inte allt detta vore nog, så börjar jag dessutom spåna lite smått på en uppföljare till 365foto. Om än inte fullt i den omfattningen det då var. Eventuellt så förvärrades dessa funderingar efter att jag började överväga en bättre begagnad Fujifilm X70 som lämplig kompanjon dessutom.

Hur som helst, se upp för mer innehåll kring Fujifilm-kameror framöver. Plus vissa köpsug. Detta kan eventuellt förvärras innan det förbättras…

4 svar

  1. Johnny

    Jättefina bilder!

    1. Tack Johnny!

  2. Bra val med X-Pro2. Jag köpte en förra året och älskar den. Kör i princip enbart med mitt 23mm (eftersom det är bäst ?) men råkade köpa ett 100-400-zoom häromdagen. Jättekul, men klumpigt att bära omkring på – bra komplement dock.

    Hur som helst..bra val av kamera!

    1. Såg bilden på objektivbesten där, läckert! Än så länge är nog 50 mm f/2 min favorit, av de tre jag köpt. Men 35 mm och 23 mm är inte alls långt bakom i den striden. Finns några fler jag dreglar över på sikt, men det är ett helt eget inlägg så småningom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.