Nästa köpsug

Lagom såhär när jag börjar bli bra nöjd med mitt senaste systembyte, ett ämne jag tänkte beröra mer framöver här, så börjar jag bli sugen på nästa inköp. Eller ja, det här suget har jag väl ärligt talat haft ganska länge om vi skall vara sådana.

I dagsläget filmar jag mina videoklipp för såväl den egna slaskkanalen som (f.d.) lokförarkanalen med min Sony RX100 III. Ett koncept som fungerar helt okej överlag, även om jag saknar bra ljudlösningar överlag.

Ända sedan jag en kort, kort stund för några månader sedan fick hålla lite i en Blackmagic Pocket Cinema Camera så har jag trånat så smått efter en egen. Ett potentiellt nästa steg i videoproduktionen. Ett högst kompetent filmmonster för fickan så att säga.

Blackmagic Pocket Cinema Camera
Blackmagic Pocket Cinema Camera produktbild

Att köpa en helt fabriksny har dock inte direkt lockat. Lite för stor investering för min smak. Istället håller jag ett skarpt öga på begagnatmarknaden efter vad som kan tänkas dyka upp. Oftast är det dock alltjämt för dyrt för min smak, när de väl kommer exemplar i lämplig ort.

Egentligen är det väl mest rent vansinne överlag, eftersom det krävs än mer optik till ett helt eget system jämfört med det Fujifilm X-system jag just gått över helt till. Men vad vore väl drömmar om man lät de begränsas till vad som är praktiskt?

Bevakningen där på Blocket och Fotosidan får väl fortsätta ligga tills vidare, tills jag antingen har slutat drömma och dregla eller tills dess att jag faktiskt slår till, vad som nu än först inträffar.

Ni behöver nog inte påtala mitt vansinne i det här fallet, jag är ganska medveten om det själv den här gången…

Ett svar

  1. Christian

    ”Firman” kanske kan sponsra dig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.