Ännu en monstermacka

Man vet man har bra vänner, när förslaget om att åka och käka räkmacka en ledig förmiddag dyker upp lite sådär spontant. Typ i samma klass som de där legendariska mackorna i Värmskog.

Sagt och gjort, en kortare roadtrip till metropolen Lunedet och dess café/restaurang strax nordväst om Karlskoga planerades in med lite lämplig marginal till min hemkomst från överliggningen i Hagalund.

Efter dryga timmen i bil, inklusive en liten stund av vilse i Karlskoga efter att ha valt fel utfart i en rondell så ankom vi, lite lagom där efter kl 11. Redo att ta oss an fika samt den utlovade räkmackan.

Räkmacka alá Lunedet
Räkmacka alá Lunedet

Som synes är deras räkmacka inte fullt i klass med den som serveras i Värmskog, eftersom man fortfarande kan se spår av bröd under berget utav räkor här. Handskalade räkor kanske bör tilläggas, det är ju trots allt inte helt självklart.

Kära Diana nöjde sig för dagen med en glutenfri bit brownie/chokladkaka/tegelsten som tillsammans med kaffe sjönk ner allt eftersom. Juni fick dagen till ära smaka på citron, en inte helt angenäm upplevelse även om den inte var fullt så underhållande som vi tänkt oss.

Surt sa Junisen
Surt sa Junisen

Läget för cafét gick knappast att klaga på med mycket vatten runtomkring. Dessutom en strålande vacker sommardag där endast en viss avsaknad av värme gick att klaga på, åtminstone så länge man befann sig i skugga det vill säga.

Lunedets café
Lunedets café
Små vänskapliga händer
Små vänskapliga händer
Sommarblommor
Sommarblommor utanför cafét
Vackra omgivningar
Vackra omgivningar

Efter en klart godkänd räkmacka fick det allt bli lite dessert, trots att vi normalt sett undviker sockersöta produkter överlag. En glass i sommarvärmen fick bli veckans smitning, allra helst eftersom just glass i olika former stod som ett av caféts specialiteter.

Efterrätt alá Lunedet
Efterrätt alá Lunedet

Beställning av och inledande ätande lämnade jag över till Diana, eftersom vi delade på glassen och jag nyss intagit matvaror som är olämpliga att blanda ihop med en som är glutenintolerant.

En härlig blandning av glass, bär och en och annan maräng i solskenet fick bli en bra avslutning på fikandet överlag, innan vi mest övergick till att njuta av sommaren och förhållandevis nöjda barn.

Efter en lättare promenad för att avnjuta omgivningarna begav vi oss hem, via en nätt liten omväg kring Storfors-Filipstad-Molkom, för att inte behöva traggla E18 mellan Karlskoga och Karlstad ännu en gång.

Via en liten snuttningspaus för Juni vid Spruthuset i Storfors och en lätt toalettpaus i Filipstad så kom vi slutligen hem igen, alldeles lagom innan dagens nästa punkt på schemat. Pizza. Ska man så ska man!

Spruthuset i Storfors
Spruthuset i Storfors

Totalt för dagen blev det dryga 18 mil körning och gott om tid i solskenet och sommarvädret. En bra dag överlag alltså!

Lunedets café och dess räkmacka då? Blir det fler gånger? Tveksamt…

Visst var mackan god och dessutom relativt prisvärd i förhållande till sin mängd räkor, det kan man inte klaga på. Däremot servicen och personalen. Där finns det mycket att önska.

Det kändes mest som att kunderna var i vägen, oönskade, såväl vid beställning av mackan som glassen. Det suckades, det blängdes, det närmast frästes om man gud förbjude skulle vilja något utöver det som bjöds.

Sett till produkternas faktiska innehåll var det alltså relativt prisvärt. Sett till totalupplevelsen så var det verkligen inte värt det. Tur nog vägde sällskapet för dagen upp det hela, så att vi åtminstone inte åkt till Lunedet i onödan.

Service är svårt ibland. Tydligen.

Ett svar

  1. Christian

    En bra och riktig sammanfattning av en dag med trevligt sällskap! Och en och annan god räcka 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.