Den tiden utav året

Trogna läsare vet säkerligen med sig mer än väl vad som vankas såhär på vårkanten. Att det är hög tid att besöka räkmackans förlovade land. Att Värmskogs Café öppnar för säsongen!

Det har varit tradition sedan länge (d.v.s. några år) att besöka cafét på öppningsdagen som traditionellt varit 1 maj. Fast inte i år då.

Eftersom de öppnade redan till 1 april och hushållet består av minst en ordentligt frusen person. Tidigare år har det nämligen inte funnits någon direkt supervärme i lokalerna och därmed avskrev vi det datumet. Det problemet är numera löst, märkte vi igår…

Räkmacka alá Värmskog
Räkmacka alá Värmskog

Glutenfri räkmacka alá Värmskog
Glutenfri räkmacka alá Värmskog

Årets första omgång räkmacka blev för oss den vanliga, klassiska Lyxräkmackan, d.v.s. med 150 gram handskalade räkor. Lite mjukstart för känsliga magar så att säga. En del av sällskapet tog sig dock an XL-varianten med 300 gram handskalade räkor och den såg ut så som vi minns den. Enorm.

Precis så som tidigare år finns det inget annat man kan göra än att varmt rekommendera omvägen förbi skogarna utanför Grums, för att uppleva Värmskogs Café och deras räkmackor. Det är och förblir en trevlig upplevelse!

OBS! Kom ihåg att ta med dig betalkort eller Swish-enhet i år, det är numera ett kontantfritt fik! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.