Det där gick ju fint!

Uppsala-varvet för dagen alltså. Det gick fint. Som sig bör med inte en endaste förseningsminut att rapportera varken från tåg 842 eller från tåg 851. Ramlade in sådär prydligt och bra, före tidtabell på Stockholm C rent av.

Resten av kvällen däremot, not so much…

Rökfylld centralhall
Rökfylld centralhall

Redan avbytande förare förvarnade om att brandlarmet precis gått inne i centralhallen på Stockholm C. Inget att hetsa upp sig som så över tänkte jag, det har jag varit med om förr liksom. Standardprocedur att vänta in en snar öppning när faran konstaterats över.

Not so much idag…

Istället spred sig den härliga doften av bränd plast med mera över spårområdet norr om centralhallen samtidigt som väktare febrilt försökte jaga ut folk från den rökfyllda centralhallen.

Lite lagom här började även diverse blåljusfordon ankomma området med, vilket började kännas som en utmärkt idé.

Sakta men säkert började ett sådant där härligt totalkaos infinna sig, när tiderna flyttas framåt i små doser samtidigt som det automatiserade utropssystemet för fullt höll på att ropa om vartenda nu sena tåg.

För egen del blev det till att bilda någon slags informatörsgrupp/dörrvakt tillsammans med andra kollegor vid utgången i höjd med spår 4-7, för att inte svara så våldsamt mycket på frågor samt hindra folk med hörlurar från att ge sig rakt in i den rökfyllda stationen.

Dagens värsta var väl att behöva informera det utländska paret som låst in sitt bagage på nedre plan i stationen att de med största sannolikhet inte skulle hinna hämta ut det innan de var tvungna att ge sig av mot Arlanda. Istället blev deras val att flyga utan packning eller stanna en natt extra i Stockholm med allt det innebär. Surt!

Efter ett par timmar med dörrvakts-/informatörstjänsten så började det lugna sig lite och mer personal började dyka upp i samband med att spåren succesivt började öppnas igen. Då passade jag på att göra mitt lilla trick och försvinna iväg mot Hagalund med lämpligt tjänstetåg för att inte nattvilan skulle gå allt för mycket åt skogen.

Dessbättre verkar ingen ha drabbats av fysiska skador utav gårdagens händelse, så det är väl fritt fram att köra alla tänkbara skämt kring Burger King och ”grillat är godast” nu? Eller är det too soon..?

En intressant dag på jobbet. Igen. Ännu en fantastisk dag på järnvägen. Igen.

Det är snart semester. Det är snart semester. Det är snart semester..!

2 svar

  1. Martin

    Det är inte första gången det tar fyr hos en Burger King:
    https://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0002/21/sture.html

    (Just denna BK finns inte längre. Numera är det en entré till Sturegallerian där.)

    1. De tar verkligen ”grillat är godast” till sin spets…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.