Läge att byta?

OBS! Inlägget innehåller affiliatelänkar…

I dryga två år har jag nu varit min Sony A7 II trogen. Relativt kort tid för en systemkamera, relativt lång tid för att vara mig. Ja, som vanligt alltså.

Men i ärlighetens namn, så vet jag inte om det egentligen kan räknas som att vara trogen, med tanke på hur sällan den faktiskt blir använd. Detta en av anledningarna till att jag lagt ut delar utav kamerautrustningen på Hygglo, för att se om någon vill hyra dem istället för att låta allt damma ihop på skrivbordet.

Sony A7 II med Sony FE 35mm f/2.8

Alternativet är ju annars att sälja av hela min Sony-utrustning och tänka om gällande vad jag skall eller inte ha i formen digital systemkamera. Se om nya tekniska leksaker kan innebära nyfunnen lust att faktiskt fotografera.

Den spontana tanken, den är att återgå till det som senast fick min fotografiska ådra att vakna till liv. Att återgå till ett Fujifilm-baserat system…

Få kameror har väl fått mig att känna mig så fotografiskt inspirerad som min gamla Fujifilm X-E1 med dess XF 35mm f/1.4 som objektiv. Några av mina (i eget tyckte) bästa bilder har kommit till med den kameran. En kamera jag redan tidigare beskrivit som saknad.

Innan jag köpte min Sony A7 II testade jag ju även Fujifilm X-T1 som var en ruskigt trevlig bekantskap på nästan alla sätt och vis. Nu, såhär två år senare, finns det en efterföljare till den kameran som föga förvånande heter X-T2 och som är än lite trevligare.

Fujifilm X-Pro2 produktbild
Fujifilm X-Pro2 produktbild
Fujifilm X-Pro2 produktbild
Fujifilm X-Pro2 produktbild

Nu är det inte den jag suktar efter, istället är det den lite tidigare lanserade X-Pro2 som fångat merparten av mitt intresse. Inte för att jag kan specificera exakt varför, men det är något mer form och känsla med den som trigga min vill ha-lust lite extra.

Frågan är ju bara, tingar min gamla utrustning ett tillräckligt högt andrahandsvärde för att faktiskt finansiera inköp av en Fujifilm X-Pro2 med något charmigt objektiv till?

Än mer intressant är ju teorin om huruvida ett systembyte skulle kunna väcka fotointresset till liv igen, eller om det bara är att vänta ut det hela och försöka att faktiskt släpa med den utrustningen jag har lite mer, lite oftare?

Är det läge att byta eller lurar jag bara mig själv?

2 svar

  1. Daniel Hellman

    Jag sålde precis av min Sony A7-kamera med objektiv. Sparade stativ till senare någon gång. Spännande att du känner dig sugen att sälja ungefär samtidigt! Jag sålde av min kamera av ungefär samma anledning som du har.. att den mest låg och dammade och att jag kände att jag hade tappat intresset (tillfälligt?) Fick bra betalt och de pengar kommer väl till hands nu när jag och frun flyttar till vårt nyköpta hus i slutet på sommaren.

    1. Skönt att det är fler som tänker som mig, att det är bättre att sälja av saker man har liggandes och få ihop de pengarna när värdet ändå finns kvar någorlunda!

      Grattis till husköpet dessutom! Hoppas ni kommer trivas väl! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.