Är du hygglo?

Delningsekonomi är väl det nya heta? Typ som bilpool, Airbnb och annat med solklar hipstervarning?

Ett nytt (?) spår i detta är tjänster som Hygglo, en tjänst för att hyra och hyra ut prylar som man har liggandes. En god tanke som är satt på experiment såhär till sommaren.

Saker ska användas

Hittills har jag lagt upp tre-fyra annonser eller så, där jag erbjuder hyra utav diverse kamerautrustning som knappast kommer till användning varje dag här hemma. Vore ju fint att kunna kompensera inköpspriset en smula genom att låta andra använda grejerna.

Teoretiskt så låter det väl alldeles ypperligt. Sen får vi se om det finns något praktiskt intresse för det hela med. Än så länge har det varit fasligt ont om svar måste jag säga och det är väl inte direkt så att jag håller andan framöver heller.

Tekniskt verifieras du som användare med hjälp av BankID för att säkerställa viss nivå utav seriositet. Dessutom är enligt uppgift allt försäkrat genom Hygglo som tjänst. Föredrar nog att inte sätta detta på praktiskt prov dock.

Vad säger ni. Kan det här vara något för framtiden eller är jag skvatt galen i att försöka hyra ut mina leksaker?

2 svar

  1. Christian

    ”Kan det här vara något för framtiden eller är jag skvatt galen i att försöka hyra ut mina leksaker?”

    Både och! Självklart är det en del framtiden och i det närmaste ett måste för att konsumtionssamhället ska minska överproduktionen av allt.
    Meeen, jag skulle aldrig våga låna ut eller snarare hyra ut mina egna grejer. Med tanke på hur olika folk ser på just begreppet, ”vara försiktig”, det är en väldigt relativ term för många…

    1. Vi får väl se om det ens går så långt att något alls blir uthyrt. Leksakerna ligger ju som annonser på andra ställen med nu… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.