Ett riktigt skurkföretag

Lugn lugn, det här handlar inte om Green Cargo, även om de fortsatt vägrar stå för det de stulit av mig tidigare i år.

Nej nej, det här är faktiskt värre, ett riktigt skurkföretag ända ut i fingerspetsarna. Det handlar om Hojab Parkeringsservice som driver in felparkeringsavgift åt Apcoa Parking med flera.

Det vore ju en sak om de faktiskt gjorde just det, men inte nog med det, så försöker de sig även på rena bedrägerier så som i fallet med oss.

Inbrottstjuv
Grafik från Pixabay

Under påskhelgen stod vi nämligen parkerade på en större parkering här precis bredvid vårt område, eftersom jag gjorde en tankevurpa och köpte en veckas parkeringsbiljett istället för att inse att gatuparkeringen var gratis under fyra dagar i den aktuella perioden.

Därmed blir man ju än mer förbannad när man någon vecka efter detta får brev hem med en felparkeringsavgift där det hävdas att någon parkeringsbiljett inte funnits synlig i framrutan på bilen.

Apcoa parkeringsbiljett

Ovan syns den faktiska biljetten som dock låg klart synlig i framrutan på bilen, förutsatt att man borstat av snön som fallit den dagen då de hävdar att biljett saknas.

Istället hävdar man sig ha rätt att utkräva felparkeringsavgift plus förseningsavgifter. Detta trots att ingen felparkeringsavgift placerats på bilen. Inte heller har man kunnat producera någon form av kopia på avgift eller för all del, någon form av bevis på att biljetten alls saknats vid tillfället.

Efter en inledande bestridan utav fakturan komplett med komplettering utav bilden ovan samt kontoutdrag samt ytterligare uppgifter kring parkeringen, så vägrar man ge med sig.

Istället ”erbjuder” man en avgift om 100 kr för ”administrativa kostnader” kring ärendet, för att i gengäld avskriva det hela.

Ren och skär utpressning alltså. Inget annat. Ett dessutom inte alltför ovanligt drag från företagets sida.

Ännu en bestridan av ärendet är nu inskickat och undertecknad är minst sagt inte imponerad av varken Apcoa Parking, Hojab Parkeringsservice eller Svea Inkasso som Hojab säger sig tillhöra.

Nästa steg? Media? Polisanmälan? Tingsrätten? En sak är klar. Inte ett enda ruttet öre kommer gå i deras riktning.

6 svar

 1. Men jösses vilka klåpare! Dra det hela vägen in i kaklet och låt dem på spendera massa timmar!

  1. Få saker motiverar mig till att gå all in gubbgrinig och rättshaverist som detta. En fullständig Ove är minsta möjliga utfall!

 2. Hur har det gått för dig? Har en tvist med dem också och precis bestämt mig för att anmäla dem till ARN trots att de hotar att stämma mig.
  Jag hade också betalt parkering vilket jag har alla underlag och bevis på.

  1. Hej!

   För vår del gav de till slut med sig, efter en hel del påtryckningar såväl via Facebook till kommunen samt företaget som hanterar deras fakturor. Utöver det meddelade jag vänligt men bestämt att de kunde förvänta sig en polisanmälan om bedrägeri i fall att de skulle försöka driva fallet vidare.

   Om du vill kan jag mejla över min sista skrivelse dit, så kanske du kan få inspiration?

 3. Hej!
  Jag har genom åren ”roat” mig med att överklaga P-böter – och ja, jag skojar, det finns inget roande i detta, däremot kan det vara ganska kul att läsa sina vredesskummande skrivelser i efterhand. Två gånger fick jag rättelse, två icke. Är nu mitt i en bestridan av en bot till detta jävla skurkbolag och skulle gärna läsa lite inspirerande inlägg. Du kan få mina också om du önskar. Upp till kamp! (om nu denna blogg alls är aktiv fortfarande?)

  1. Aktiv är lite av en definitionsfråga. Men det tog mig mindre än en månad att svara på detta, så kanske räknas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.