Ibland går det undan

OBS! Inlägget innehåller affiliatelänkar…

Häromdagen skrev jag om funderingarna på att byta kamerasystem igen, såhär efter dryga två år med Sony A7 II. Skickade upp en annons mest på test för kamerahuset och innan jag egentligen visste ordet av det så var kameran såld.

Sony A7 II

Mindre än 24 timmar tog det totalt, från annonsens publicering till såld. Detta dessutom till ett pris både jag och köparen är nöjd med. Ibland hittar man bara rätt helt enkelt.

Än mer aktuellt blir väl då frågan om vad som skall ersätta Sony?

Som jag tog upp i det inlägget så är det väl främst Fujifilm X-Pro2 jag tittar på som ersättare, en kompetent och snygg kamera från ett märke jag känner igen mig i. En kamera i samma stil som den hyllade Fujifilm X-E1 jag haft tidigare, en kamera som enligt egen utsago gett mig mer kreativitet än någon annan.

Fujifilm X-Pro2 produktbild
Fujifilm X-Pro2 produktbild

Fujifilm jobbar ju nämligen med väldigt mycket mekaniska vred vilket inspirerat mig långt mycket mer till manuella lägen än någon annan kamera gjort. Något som inspirerat den fotografiska ådran inom mig.

Selfie med X-E1
Spegelselfie med Fujifilm X-E1
Vattendroppar
Vattendroppar
Solnedgång
Solnedgång över Dalslands slätt
Sommarblomster
Sommarblomster vid stadsträdgården
Nyfikenhet
Nyfiken liten kille

Under en av veckans raster i Göteborg passade jag på att besöka en kamerabutik för att klämma lite på Fujifilm X-Pro2 och visst känns det lovande. Mycket lovande! Återigen blev jag lite småkär i slutarljudet som är så bekant från X-E1. Nästan sådär tonårstjejigt småkär.

Sen fick jag även klämma och känna lite på den där GFX 50S också, mellanformatskameran från Fujifilm. Det var ju inte alls genomtänkt. Inte ens lite.

Om slutarljudet på X-Pro2 var (är) närmast fantastiskt så var det ändå några nivåer till upp i slutarporr när det kom till GFX 50S. Skulle man inte tro mina ord kring det hela så gjorde faktiskt även Jon Olsson märkliga ljud när han testsköt kameran.

Inte mindre sugen blir man efter att ha sett några utav hans resultat med kameran heller. Oavsett hur mycket overkill det än må vara!

Hade jag haft sådär 100 000 kr löst liggandes på kontot så hade det följt med en GFX 50S redan igår. Även om jag inte direkt kan säga att jag vet varför jag skulle ha en enorm mellanformatskamera egentligen. Sådana problem är dock till för att lösas!

Oavsett vilket, så är nuvarande projekt att sälja av objektiven jag har liggandes för Sony E-fattning, så att jag kan finansiera köpet av ny kamera här så småningom. Helst under sommaren då det finns rätt fina erbjudanden tillsammans med XF 23mm f/2, XF 35mm f/2 samt XF 50mm f/2. En bra liten trio att börja med.

Så! Någon som är sugen på optik för Sony E-fattning möjligen..? Hör av er i så fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.