En kamera jag saknar

Det är inte mycket av den kamerautrustning som passerat mina händer och vidare till andra som jag kan känna att jag saknar, trots att jag ägt och sålt vidare några rakt igenom fantastiska objektiv. Men det finns en kombination som jag saknar, stundvis ganska mycket faktiskt.

Canon EOS 6D, 35mm, ISO 1600, 1/80 sek vid f/4,0

Fujifilm X-E1 med Fujinon XF 35mm f/1.4, inköpt maj-isch 2013, såld mars 2015. Tjänade mig väl under bland annat 365foto och så många gånger ytterligare utöver det. En kamera som gjorde foto kul igen, tack vare alla sina manuella kontroller, vred och inställningar. Utöver detta var bildkvalitén som 16 megapixel X-transsensor levererade närmast magisk.

Varken förr eller senare har jag ägt en kamera som levererar så skön känsla som min X-E1 gjorde och även om det var fullt logiskt att sälja den i samband med systembytet till Sony, så kan jag än idag ångra det en smula.

För att bespara framsidans laddningstider så gömmer vi en liten bildbomb med några favoriter som X-E1 och jag presterat tillsammans, under en liten ”Läs mer”-länk nedan. Så, vill man se denna bildbomb, då får man helt enkelt klicka på länken!

Rosteriet i Karlstad
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 2000, 1/250 sek vid f/2,8
Väntan
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 1250, 1/60 sek vid f/2,8
Vårväder
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 200, 1/60 sek vid f/8,0
Blomsterfotograf
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 200, 1/250 sek vid f/8,0
Morgonblomster
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 200, 1/60 sek vid f/5,6
Paraplyväder
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 800, 1/125 sek vid f/5,6
Nyfiken pojke
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 400, 1/480 sek vid f/5,6

Samtliga bilder ovan alltså från 365foto. Sen har vi några ytterligare som förtjänas en eventuella andra visning.

Dalslands skönhet
Dalslands skönhet
Sommarsol
Sommarsol
Vattendroppar
Vattendroppar

Utöver detta så finns det som vanligt ett enormt bildbibliotek som är fulla av mer eller mindre bra bilder som denna kombination presterat i mina händer. Risken är väl att börjar jag väl kika i den så kommer jag snart nog ge mig ut på jakt efter denna kombination igen, alternativt någon modernare variant och så roligt ska vi faktiskt inte ha.

Få tekniska saker jag sålt av saknar jag, men dessa, Fujifilm X-E1 och XF 35mm f/1.4, de saknar jag väldigt mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.