Inte så Boseigt?

Bara för att jag lite sådär lagom lägligt fick hem och packade upp det paret Bose QuietComfort 35 jag beställde sådär ett par dagar efter att ha köpt Sennheisers Momentum-lurar, så hamnar företaget (Bose) i blåsväder.

Bose QuietComfort 35

Caset är i korta drag att deras smartphoneapp, Bose Connect, samlar in data om vad enheten spelat i ljudväg, musik, poddar, allt. Givetvis utan att direkt berätta om det hela för användaren då.

Personligen vet jag inte riktigt vad jag skall tro om det hela. Visst. Det är absolut helt sannolikt att så varit fallet. Fast, borde vi inte hört mer om det i så fall? Mer än bara en stämningsansökan á 5 miljoner dollar?

Stora företag är långt ifrån änglar och data är värt mer än guld för såväl företaget som samlar in det som för andra företag. Allt för att rikta in marknadsföring mot kunderna på bästa sätt.

Men borde det inte finnas lite mer att gå på? Eller är det bara jag som är skeptisk till många av de stämningansökningarna som sker i USA på mer eller mindre lösa grunder?

Personligen har jag för närvarande såväl Bose-hörlurar som deras app installerad. Kanske jag också kan få en del utav kakan..?

4 svar

 1. Jag älskar mina QC30 men appen rök i förmiddags när jag såg nyheten. Jag har ändå ingen användning för den.

  1. Sant. Tveksam nytta utav appen så som den är i dagsläget. Skickade ut den här med, tills vi vet mer åtminstone…

 2. Christian

  Så du har alltså två rediga hörlurar hemma för tillfället? Köper QC35 av dig sen när du bestämt dig för att gilla dina Sennheiser mer 😉

  Med tanke på spioneri i både hårdvara och mjukvara, så är det väl något vi kommer få leva med. Allt ska optimeras för att tjäna pengar. Allt från anställdas kisspauser till vilka låtar du råkar söka på och kanske köpa. Tråkig men ofrånkomlig utveckling.
  De flesta stora appar har väl för mycket behörigheter på ens ”smart”telefon mot vad den egentligen skulle behöva, i vilka vi gladeligen delar med oss av våra liv.

  1. Bara tillfälligt, ena paret skall återlämnas närmaste dagarna, sannolikt Sennheiser-lurarna 😉

   Få saker är väl värda så mycket idag som information. Mer värdefullt än hårdvaran vi köper. Det finns många goda skäl för företagen att bjuda in till registreringar utav diverse produkter för att sedan kunna sälja vidare våra själar till bättre behövande. Samtidigt finns det ju trots allt vissa fördelar i att kunna bli erbjuden anpassad försäljning med. På gott och ont…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.