Trådlöst och brusreducerande

Jajamensan! Som rubriken säger! Fast inte Bose! Trots att jag dreglat över deras QC35 sedan dagen de lanserades!

Istället sprang jag på ett annat alternativ utan tråd, med brusreducering och till ett lite mindre outhärdligt pris. Dessutom på rea vilket vi alla vet innebär att vi sparar pengar, eller hur det nu var..?

Sennheiser Momentum Wireless

Tjusiga, inte sant? Sennheiser Momentum Wireless! Till kampanjpriset á 2690 kr var det ändå ett relativt vettigt fynd. Jämfört med dryga tusenlappen till som Bose QC35 kostade i samma butik och med ordinarie riktpris á 3290 kr.

Visst, brusreduceringen är inte ens i närheten utav att vara lika effektiv som i Bose-lurarna och ljudet är inte fullt lika klockrent direkt ur kartong som QC35, men det kan bli riktigt bra. Dessutom är de jämförbara i komfortmässigt såhär långt. Kan bli en ganska bra kompromiss i längden.

Tack vare den exit som mina före detta finlurar Bowers & Wilkins P7 gjorde häromdagen så blev övergången till trådlöst ljud alltså komplett med dessa nya Momentum-lurar.

Lovande? Åtminstone tills dagen därpå när Webhallen tillfälligt sänkte priset på Bose QC35 till 3290 kr. Nu vet jag inte längre..?

3 svar

  1. Jag har en tid gått i precis samma funderingar som du och när erbjudandet om lurarna från Sennheiser kom kunde jag inte låta bli att slå till. Efter en vecka med lurarna är jag mycket nöjd med såväl komfort och naturligtvis hur de låter. Mina erfarenheter av Bose är begränsad till kortare provlyssningar, men jag upplever Sennheiser som minst lika bra ljudmässigt. Kvaltetskänslan i Sennheiserlurarna är dessutom betydligt bättre. Om du slår till på Sennheiser tror jag inte du ångrar dig!

    /Joakim

    1. Helt enig med dig kring kvalitétskänslan här. Sennheiser är bättre byggda med trevligare material än Bose och dess plast. Ju mer jag spelar Momentum-lurarna desto bättre låter de dessutom. Helt klart ett par lurar som mår bättre av lite inspelning. Sen är det ju en enorm fördel att de går att koppla till datorn med USB också, för än bättre ljud när man väljer att köra trådat!

      Däremot håller jag nog fortsatt Bose QC35 högre vad gäller brusreduceringen. Där är Bose svårslagna även om Momentum-lurarna inte är dumma alls heller!

  2. […] packade upp det paret Bose QuietComfort 35 jag beställde sådär ett par dagar efter att ha köpt Sennheisers Momentum-lurar, så hamnar företaget (Bose) i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.