Om bloggens finanser

Som flertalet säkert märkt, förutsatt att ni inte använder er utav valfri annonsblockerare då, så finns det en och annan reklambanner här på bloggen. Skälet är enkelt, att jag har en tanke om att bloggen skall stå för sina egna kostnader, att det enda jag lägger på det hela är tid och energi.

Ganska rimligt hoppas jag ändå?

Nu är det ju verkligen inte något man blir rik på. Google Ads betalar inte direkt ut hög månadslön men en utbetalning per år eller så täcker kostnaderna hyfsat väl. Tillräckligt för att uppnå syftet med att inte behöva betala bloggens kostnader ur egen ficka.

För att komplettera detta har jag dock en tanke på att införa affiliate-länkar från Adtraction, för att se lite hur det utvecklar sig jämfört med nuvarande annonssystem. Frågan är dock, hur ställer sig mina läsare och trogna besökare till detta? Är sponsrade länkar bättre eller sämre än de annonser som annonsblockerare tar hand om? Stör det er alltför mycket om sådan skulle förekomma som inslag av och till?

Feedback tack! Ha gärna åsikter kring detta tilltaget! Kommentarsfältet eller kontaktformuläret går bra!

4 svar

 1. Jesper Eriksson

  Har inte riktigt förstått hur affiliate fungerar, är det så att du får en ”egen” länk du gör reklam för, och får viss provision på de köp användaren gör på hemsidan?

  Om så är fallet, anser jag att det inte får gå till överdrift, jag har absolut ingenting emot att du marknadsför produkter / affärer du normalt sett är positiv till, och gör ett bra inlägg om. Tänk dina nuvarande inlägg om hörlurar och leasing-bilar till exempel. Där hade jag inte sett något problem alls med en affiliate. Men jag tycker gränsen går när man gör inlägg endast för reklamens skull, på produkter/affärer man normalt sett inte alls har någon positiv känsla för.

  Förvisso, jag tycker din blogg är riktigt läsvärd, så jag kanske är för kritisk när jag påpekar detta? Tycker det är självklart med reklam, stör inte så värst mycket och jag tycker det är självklart att du i alla fall inte ska gå minus med kostnader för domän och liknande. Vore ju superkul om det blev lite pengar över också att stoppa in i fickan =)

  Och, vad tusan – affiliate-länkar stör ju knappt alls, om det kan dryga ut inkomsten ser jag absolut inget problem med det. Kör på!

  1. Först och främst, jättekul att du uppskattar det du läser! Alltid kul att höra!

   Sen är det helt klart så som du säger, att affiliatelänk skall bara in där det faktiskt finns ett bakomliggande ämne i inlägget. Att göra inlägg fulla utav affiliatelänkar är inte alls min tanke utan hör mer hemma på fjortizbloggar. Snarare är tanken att vid inlägg kring särskilda produkter kunna länka in en webbutik som säljer varan i fråga på ett sådant sätt att eventuellt klick/köp från den länken innebär en liten del av kakan till mig.

   Skulle det gå till överdrift så tar jag tacksamt emot påpekanden kring detta. Jag vill på intet sätt framstå som en sellout som bara skriver för att kunna tjäna några kronor eller ören på det!

 2. Jag har hellre sponsrade inlägg än banners. Eller så här, jag tror att du hellre har sponsrade inlägg än banners eftersom jag kör AdBlocker. 😉 Jag jobbar själv med en del sponsrat innehåll i formen redaktionellt material och föredrar det alla dagar (just nu). Dels får jag möjligheten att skapa bra innehåll till bloggen och sedan vet jag också vad som visas på sidan (AdWord visar ju utifrån vad användaren har surfat runt på, inte helt optimalt alla gånger?). Men det handlar också om att sätta ramar för sig själv – vilka vill jag jobba med? Jag har gjort samarbeten som inte har känts helt hundra och då spelar pengarna på kontot mindre roll. Det handlar ju också om trovärdighet så klart. Vad kan man förvänta sig att få se här man surfar in här?

  1. Sponsrade inlägg är helt klart något jag ser över. Hittills har det dock inte dykt upp våldsamt många som faktiskt fångat mitt intresse tillräckligt för att det skall mynna ut något av det hela. Är tämligen kräsen på vad jag väljer och när. Kanske för kräsen ibland?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.