Trådlöst i örat

Nu har det gått några veckor sedan jag slog till på ett par BeatsX trådlösa in-earlurar för att kunna använda med den hörlursuttagshandikappade iPhonen jag köpte i höstas. Därför är det väl också högst rimligt att jag kommer med några åsikter kring köpet och lurarna i sig?

BeatsX Wireless i grått

För den som missat vad detta är så handlar det alltså om ett par blåtandshörlurar med Apples W1-chip för enkel anslutning till iPhone 7 med flera. Givetvis fungerar de fint med enheter av äldre slag förutsatt att de har blåtand av någorlunda modern version då.

Kopplingen är busenkel. Starta lurarna i närheten av en aktiv iPhone 7 och telefonen kommer fråga om det är dina och om du vill parkoppla. Tackar du då ja till detta och har ett aktivt iCloud-konto så är snart samtliga Apple-enheter anslutna till samma hörlurar utan ytterligare besvär. Smidigt!

Efter första parkopplingen så känner telefonen igen hörlurarna vid varje start, åtminstone såhär långt. Ibland har det strulat till sig under uppspelning och jag har fått stänga av och slå på lurarna igen för att samspelet skall fortsätta. Överlag smidigare än många andra blåtandskopplingar jag testat genom åren.

Ljudmässigt är jag positivt överraskad utav BeatsX, men detta kanske främst för att jag inledningsvis inte hade våldsamt höga förväntningar? De låter inte alls så bastungt som jag var orolig för utan spelar förhållandevis balanserat och bra. Fungerar alldeles utmärkt för mitt primära syfte just nu, lyssna på podcasts i tid och otid.

Nackbandet gör sitt alldeles utmärkt och håller lurarna ständigt nära till hands. Tillsammans med de små magneterna i öronsnäckorna som håller ihop dem när de inte används så blir det ett överlag riktigt smidigt paket som hänger bra runt halsen även när de inte används.

Laddningen med Apples Lightning-port fungerar även den alldeles utmärkt, för mig som är väldigt mycket Apple-nörd då det vill säga. Det finns liksom alltid en lightningkabel någonstans i närheten. Att fem snabba minuter i laddaren dessutom ger två timmar lyssningstid är perfekt för tillfällen när man behöver lite stödladdning.

Batteritiden kunde fått vara en smula bättre. De åtta timmar som utlovas är lite i minsta laget faktiskt, om man inte är duktig och stänger av lurarna när de inte används då. Minst tio-tolv timmar hade man faktiskt kunnat förvänta sig utav den här prisklassen. I nästa generation kanske?

Priset då. Är de värda sina 1500 kr? Allt beror på hur mycket nytta man kan ha utav ett par trådlösa in-earlurar, men jo, jag tycker nog faktiskt att de är värda sitt pris. Åtminstone såhär långt.

Den smidiga parkopplingen och hur naturligt och obekymrat de hänger runt nacken gör mycket för min del. Att jag sedan kastade ut medföljande gummipluttar och monterade memoryfoam-pluttarna från mina Supra-lurar för bra komfort är ett litet minus. Alla in-earlurar i den här prisklassen bör erbjuda memoryfoam direkt i kartongen faktiskt.

Slutordet är nog ändå nöjd. Mycket nöjd om vi skall vara frikostiga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.