Kampen om bruset

Som trogna läsare kanske minns, så köpte jag för inte våldsamt länge ett par Sennheiser Momentum Wireless. Bara för att dagen efter få mejl om prissänkning på Bose Quietcomfort 35. Plötsligt fanns det alltså två bra par brusreducerande hörlurar i hemmet och så kan vi ju inte ha det. Åtminstone inte för plånbokens skull.

Bose QC35 vs Sennheiser Momentum Wireless

Ett par skulle alltså återlämnas till inköpsstället och därmed skulle beslut tas om vilket av dem. Och hur tusan gör man det? Bestämmer vilket utav två par riktigt trevliga, brusreducerande och trådlösa lurar som skall lämna hemmet?

Ljudmässigt är de ganska lika, men en liten fördel till Sennheiser för bättre potential för audiofilen. Allra helst eftersom de lurarna gick att koppla med USB till datorn och därmed förbättra kvalitén ytterligare jämfört med att köra 3,5 mm-plugg de gånger man vill köra trådat.

Bose spelar mer mainstream-bra som så, allra helst rakt ur kartongen jämfört med Sennheiser-lurarna som blev märkbart bättre efter några timmars spelande. Inget av paren utmärker sig på något vis åt det sämre hållet.

Prismässigt var dessutom Sennheiser ett klokare val, eftersom inköpspriset på 2690 kr var tveklöst bättre än det om 3290 kr för Bose QC35, båda på rea då bör tilläggas.

Däremot vinner Bose tveklöst i ronden brusreducering, där det märks mer än väl att de har viss erfarenhet från ämnet sedan tidigare. Detta var något jag bar med mig från höstens test utav just Bose QC35.

Komfort och framförallt komfort under längre stunder är även det till solklar fördel för Bose. De mjuka kåporna och huvudbandet är klart trevligare än det Sennheiser erbjuder, även om de också är långt ifrån dåliga. Framförallt huvudbandet är det som ger Bose en seger i den här ronden. Komforten efter en timme eller så är bara så mycket bättre.

Sennheiser Momentum Wireless

Designmässigt vinner dock Sennheiser kampen alla dagar i veckan, även om kära hustrun inte instämmer i detta. Sennheiser Momentum Wireless är ett par ruskigt snygga hörlurar från alla vinklar och byggkvalitén är på topp. Inte för att Bose QC35 är dåligt byggda på något vis, men metall och läder vinner över plast alla dagar i veckan sett till utseende!

Bose QuietComfort 35

Till slut blev det dock överslagsröst från hustrun på Bose QuietComfort 35 som fick avgöra och Sennheiser-lurarna återlämnades något motvilligt till Elgiganten. Mest för att det på alla vis är orimligt att faktiskt äga två par bra, snygga och trevliga brusreducerande trådlösa hörlurar…

Det är fantastiskt trevligt att kunna ha så pass stora i-landsproblem som detta, att behöva välja mellan två fantastiska produkter i samma prisklass och ljudklass!

Ett svar

  1. Grattis, hoppas du blir nöjd! En i-landsdel av mig skulle vilja ha ett par QC35:or också men någon måtta får det vara på roligheterna. Nöjer mig med QC30 tillsvidare. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.