Vad hände här?!

Det må vara två år kvar tills det är dags att byta bil, men det hindrar inte mig från att mer eller mindre aktivt börja se över marknaden över potentiella kandidater. Ska det göras grundligt så är det faktiskt hög tid nu!

Något chockerande så presenterades en intressant nyhet från Toyota här tidigare idag, eller om det var igår, inte så väsentligt faktiskt.

Toyota Corolla Touring Sports
Officiell pressbild från Toyota

Oavsett vilket så finner jag märkligt nog nya Toyota Corolla Touring ”Sports” tilltalande. Första Toyotan på länge (någonsin?) jag finner tilltalande faktiskt. Bortsett från det ytterst fåniga ”Sports” där i slutet av modellnamnet. Varför har man satt dit det? Vad har det för existensberättigande på en Corolla?!

Toyota Corolla Touring Sports interiör
Officiell pressbild från Toyota

Frågan är bara hur den placerar sig prismässigt, om den kommer som privatleasing och om stadens återförsäljare har bättrat sig något sedan senast?

De kommer givetvis få en ny chans när den nya Corollan finns att provköra, det är rimligt, och förhoppningsvis kan de åtminstone ordna med en provkörning som blir av den här gången.

På papperet så är det åtminstone intressant, allra helst i någon form av hybrid med eldrift av och till. Det är ändå det hållet jag skulle vilja gå med nästa bil, gärna så mycket eldrift som möjligt. Om inget annat intressant och revolutionerande har dykt upp på marknaden det vill säga.

Oavsett om det blir någon provkörning av Corollan när den finns på marknaden så kommer det inte vara första provkörningen i jakten på nästa bil. Den har nämligen redan skett. Mer om det i ett helt annat inlägg…!

Ett svar

  1. Christian

    Ser riktigt trevlig ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.