Det är aldrig för tidigt

För att provköra ny bil alltså. Tydligen…

I skrivande stund är det faktiskt så att det redan är ett par veckor sedan det hände, första provkörningen inför nästa bilbyte som är knappt två år bort i tiden. Rimlig framförhållning ändå?

Nu var det ju inte riktigt meningen att det skulle dra igång fullt så tidigt, men så råkade jag ju bli mer eller mindre inbjuden till det i samband med ett Instagram-inlägg här för ett tag sedan. 

https://www.instagram.com/p/Bmv1_O_hUz3/

Sagt och gjort, strax därefter tog jag mig en tur förbi lokala återförsäljaren, ständigt så aktuella Autowåx Bil AB och lånade mig en Mini Clubman för en kort svängom innan det var dags att hämta barn från inskolning på förskola.

Mini Clubman

Ni som minns senaste rundan bilbyte kanske nu inser att detta är exakt som då, att Mini Clubman är först ut i provkörningslistan. Frågan är ju då om läget förändrats något sedan senast och om detta blivit ett mer aktuellt alternativ till bilbytet 2020?

Mini Clubman interiör

Ja, skulle man bedöma en bil endast utifrån dess utseende och charm så skulle Mini Clubman vara en rätt given toppkandidat. Men, jag är lite skeptisk fortsatt till dess praktiska sidor.

Det finns saker som är alldeles underbara med den men samtidigt så är jag lite tveksam till om exempelvis lastutrymme faktiskt räcker till för en familj om fyra och den vardag som det innebär?

Mini Clubman interiör

Tanken är nog ändå att ge den en till chans och provkörning längre fram, när det faktiskt börjar närma sig beslut och beställning, se vad Diana tycker om den och sätta den mer på prov när det kommer till lastkapacitet och familjevänlighet.

Kanske anar jag ett lite längre lån än 30-40 minuter och några mil fler bakom ratten? Trogna följare av bloggen lär få reda på det!

Vad säger ni kära läsare, Mini Clubman, hiss eller diss?

2 svar

  1. Jättekul – en kort stund. Jag misstänker att man tröttnar på den. Formmässigt alltså. Själv är jag toknöjd med min Hyundai Tucson. Det kanske vore något för herrn?

    1. Den ska jag nog allt ta och spana in närmare åtminstone. Provköra om tillfälle bjuds! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.