Provkörningen som inte blev

Toyota har jag inte undersökt närmare, mest för att jag somnar ganska akut varje gång jag tänker tanken på deras bilar!

Ett ordagrant citat från mig själv, ur kommentarsfältet kring tidigare provkörningar. Alltså inte direkt jättehöga förhoppningar kring Toyota som märke och dess bilar.

Ändå tänkte jag att de skulle få en chans, en ordentlig chans att motbevisa mig, att jag inte skulle somna i eller i närheten utav en av deras bilar. Så, med andan i halsen så skickade jag via hemsidan in ett önskemål om provkörning, så som jag gjort med så många andra tillverkare.

Inget svar.

Så, envis som jag är så skickade jag in igen, någon vecka senare.

Inget svar.

Plötsligt ytterligare en stund senare dök det upp ett inlägg från Toyota Sverige i mitt Facebook-flöde varpå jag tog mig chansen att beklaga mig över de uteblivna svaren och att det är en smula svårt att sälja bilar på det här sättet.

Efter en stunds dialog via Facebook kom jag då slutligen i kontakt med en säljare på stadens Toyota-återförsäljare, Motor Trend, och kunde bestämma tid för en provkörning utav en Toyota Avensis Touring.

Toyota Avensis Touring

Första inbokade tiden gick dock om intet på grund av ett kamratstödsuppdrag kvällen innan som med all rätt gör slut på mycket av den energi man har med sig om dagarna, något jag mejlade åter och informerade om på natten där innan jag somnade.

Ny tid ordnades, idag den 3 oktober med cirkatiden 13:30-14:00 för att passa in med hustruns arbetstider för dagen. Kom iväg dit i god tid, så pass god att jag hann med att inhandla en ny Brodit-hållare till nya luren först och ändå vara vid bilhallen ca 13:20.

Säljaren jag haft kontakt med på lunch. Vilket givetvis är okej, jag är ju lite tidig.

10 minuter går.

20 minuter går.

Ingen säljare åter från lunch. Ingen annan särskilt intresserad utav tomten som smyger runt och klämmer på diverse fordon i hallen.

25 minuter gått. Åker hem.

Motor Trend AB Karlstad
Lämnar bilhallen efter 25+ minuter…

Visst. Vid det här laget var klockan 13:45 och tekniskt sett 15 minuter kvar tills min bortre halva utav cirkatiden var nådd. Men seriöst. På 25 minuter har absolut inget hänt. Alls.

Man kan bara driva runt en viss specifik tid i en bilhall innan man tröttnar. Vid 25 minuter utan att någon direkt noterat mig så har jag i varje fall tröttnat för en stund sedan.

Det är okej att ta lunch även när man jobbar som bilsäljare. Det är okej att tiden drar över en smula, helt okej faktiskt. Det är inte okej att det drar över 15 minuter utan att uppdraget delegerats till annan säljare inom firman. Alls.

Allra helst inte när det skulle vara sådant omöjligt uppdrag att ens komma i digital kontakt med firman från start.

Nej Motor Trend och Toyota Sverige. Såhär säljer ni ingen bil till mig. Det finns så många andra återförsäljare att vända sig till som är långt mycket mer intresserade av att göra affär eller för all del, att ens visa sina bilar för mig.

Trodde inte jag skulle hitta en sämre återförsäljare i Karlstad än Lecab. Jag är motbevisad nu.

6 svar

  1. Autowåx i Karlstad slår alla konkurenter med råge! Hade en BMW men var intresserad av en Audi på Lecab. Enligt säljaren fick jag betänketid till nästkommande dag. När jag då kom dit sa säljaren ”bilen är såld”. Enligt honom kom det in en kund och sa att han ville ha bilen, och då fick han ta den sa säljaren. Jag vände och gick, satte mig i bilen och åkte direkt till Jonas på Autowåx. Skrev på direkt för en nybeställning.

    1. Den där Jonas alltså! Han är skyldig till många BMW i stan…

    2. Låter som Kongahälla Bil i Kungälv. De gjorde exakt så för fyra år sedan.

  2. Ord och unga visor. Härligt!

  3. Synnerligen beige upplevelse rakt igenom. Blev betydligt bättre bemött när jag var där för några år sedan. Bilarna, däremot… du missade ingenting!

    1. Känns ju betryggande att höra ändå! Av mitt provsittande i såväl Rav4 och Avensis fick jag lite samma känsla, även om jag helst hade sett det bekräftat genom en provkörning med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.