Kaffe på posten

Precis som med i stort sett allt annat kan man ju köpa kaffe på nätet, för att få lite mer specialiserat kaffe än vad man normalt köper i butiken. Man kan även prenumerera på fint specialkaffe om man så önskar. Möjligheterna är oändliga helt enkelt!

Häromdagen så fick jag för mig att jag ville testa en utav alla de sidor som erbjuder just detta, Kafferosteriet Koppar som erbjuder såväl enstaka köp som prenumerationstjänster. Fri frakt har de dessutom, vilket känns najs när man köper endast en påse.


Koppar kaffebrev Mustig no 6

Eftersom vi normalt håller oss till mörkrostat eller relativt mörkrostat kaffe i hemmet så föll mitt val på no 6, mustig! Ett kaffe som är inköpt för egna surt förvärvade pengar (89 kr…), det vill säga Dianas surt förvärvade pengar…

Leveransen gick fint och redan dagen efter beställning så fanns påsen att hämta i brevfacket. Just min batch är rostad 23 april men redan i morgon, 7 maj, så rostas en ny batch som går att få hem senare i veckan, om man vill ha riktigt färskt kaffe!

Här hemma har vi en kaffekvarn så mitt val föll på hela bönor som sedan mals lagom snävt inpå bryggning för bästa smak.


Kaffebönor i skål
Malda kaffebönor

Jag har än så länge hunnit med att testa två olika malningsgrad för att finna bästa smak och detta gör sig bättre i finmalt skick än grovt i min mening, dock en mening som baserar sig på att vi normalt dricker ganska mörkrostat kaffe här hemma.

Smakmässigt är det ett riktigt trevligt mörkrostat kaffe utan några direkta drag åt något håll, som sig bör med mörkrostat. Trevligt med variationen från hemmets ordinarie Löfbergs Kharisma eller Löfbergs Eko Mörkrost!

Kaffemugg med bryggare i bakgrunden Upphällt kaffe i mugg

Nästa omgång brygg så skall jag försöka mala än finare och se hur det påverkar smaken som så, samt även ge mig på att brygga med aeropressen på detta. Eventuellt så kommer även Diana hinna få smaka en kopp och komma med åsikter kring det…

Personligen gillar jag att experimentera lite med olika former av kaffe, malningsgrader och bryggmetoder, så det är lite farligt med sidor som Kafferosteriet Koppar, det blir så lätt så dyrt.

Mer om kaffe i olika varianter kommer här framöver med, antingen här eller via min Instagram. Har ju nämligen sprungit på Löfbergs olika nya färdigförpackade Cold Brew-varianter…

3 svar

 1. Christian

  Spännande! Själv har jag ramlat ner i bekvämligheten och köper färdigmalt kaffe från Arvid N.
  Hur har det gått med råkaffet?

  1. Vi har inte hittat något tillfälle än. Behöver barnvakter så att vi kan hålla stenkoll på ugnen under tiden de rostas. Tids nog så..!

   1. Christian

    Ser fram emot rapporten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.