Nej, det blev inte bra…

OBS! Inlägget innehåller affiliatelänkar..!

Till skillnad från vid tidigare bilbyten/mobiltelefonköp så har jag den här gången inte gjort slag i saken och ordnat med en ordentlig mobilhållare till bilen. Det har delvis bara inte blivit av, delvis inte riktigt kunnat bestämma mig för hur jag vill ha det.

Tidigare har jag varit benhård i att använda Brodit ProClip med tillhörande anpassad enhetshållare. Ett vinnande koncept förutsatt att man är ensam om att köra bilen eller om den man delar bil med har exakt likadan mobiltelefon.

Så är alltså inte fallet längre. Diana har en iPhone 7 och jag har den större iPhone 7 Plus. Alltså behövs något mer flexibelt som passar oss båda…

Sony Xperia XA2 i Kenu Airframe+

Avbildat är Kenu Airframe+, en lösning jag tänkte kanske skulle funka? Detta efter att först ha testat en liknande, billigare konstruktion á 99 kr för ventilationsgrillen signerat Kjell & Co.

Den billigare lösningen hade det lilla bekymret att den inte var direkt stabil, åtminstone inte med min iPhone 7 Plus á 188 gram. Därför tänkte jag då att Kenu Airframe till trippla det priset kanske skulle funka bättre?

Stabilare blev det åtminstone, men som synes av bilden ovan så blev vinkeln inte direkt bra. Inte bra alls faktiskt. Åtminstone inte för kräsna herr Ewenson.

Så, åter till ritbordet och försöka hitta något som fungerar bättre. En ProClip anpassad för Skoda Fabia är beställd och kommer väl så småningom till närmaste postombud, detta för att skapa en stabil fästyta åtminstone.

Sen är tanken att spana in RAM Mounts X-grip och se om det går att bygga en frankensteinlösning med de två komponenterna, för att få flexibiliteten med X-grip och stabiliteten i Brodit ProClip.

Eventuellt kommer det gå helt åt skogen, men det kan också bli bra, vi får se…

Nyfiken på den där Sony Xperia XA2 som sitter så tjusigt i Kenu Airframe+ förresten? Spana då in Instagram/YouTube för att få reda på mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.