Vad gjorde ni i helgen?

Lördagen var åtminstone här i Karlstad en av de finare dagarna såhär långt utav vårsäsongen 2018. Soligt, varmt och allmänt härligt. Perfekt dag för att ägna så mycket tid som möjligt åt att vara utomhus helt enkelt.

Men inte jag inte. Istället befann jag mig inomhus den absoluta merparten utav dagen. Jag hade nämligen fått för mig att jag ville testa på att skriva högskoleprovet i år.

Karlstad universitet

Varför då, kan man gott undra? Ja, det har jag inget direkt konkret svar på. Det var något jag ville prova på helt enkelt, kul grej..? Några större ambitioner med det har jag väl inte direkt, även om det är intressant att se hur man ligger till rent resultatmässigt med tanke på att jag inte befunnit mig i någon direkt skolmiljö på bra många år vid det här laget.

Hur gick det då? Ja, det återstår väl att se. Det tar tydligen ganska bra stund att göra normeringen för att få fram den typiska högskolepoängsiffran. Den får en vänta på till mitten av maj ungefär.

Utefter egna anteckningar och det facit som laddades upp på nätet idag så konstaterades 96 rätt svar utav 160 möjliga. Helt okej? Helt okej! Allra helst med tanke på noll förberedelser.

Det var tveklöst de verbala proven som räddade det resultatet. Utav 96 rätt var 67 utav dem på verbala proven. Finns en del att göra på de kvantitativa proven kort sagt, om jag skulle få för mig att göra om detta.

Nöjd? Vet inte? Hade inga direkta förväntningar på mig själv inför, även om jag varit mer än nyfiken på att få reda på resultatet nu i efterhand. Konstaterar dock att det var ganska bra förutsättningar för att göra provet som så, att inte ha någon veta om det (utöver Diana) och att inte känna några som helst måsten eller krav kring det, inte ens mina egna.

Min inre OCD-person kan dock tycka att fyra poäng till för jämna 100 hade varit fint. Men 60% rätt är väl också en rätt fin siffra? Eller..?

Det skall bli högst intressant att se vad detta omvandlas till för poäng efter normeringen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.