Så var det dags igen

Till min hustrus stora oro så har det lanserats nya teknikprodukter igen. Intressanta teknikprodukter det vill säga, för skall vi vara sådana så lanseras det ju jämt och ständigt nya teknikprodukter.

Vad som dock är mer chockerande är att det återigen är Microsoft som står för ännu en intressant lansering, en lansering i stil med den Surface Studio man lanserade i höstas.

Den här gången är det dock en laptop som fångat mitt nyfikna intresse. En högintressant laptop som i rubriken på Feber.se (inledningsvis) kallades för en helt vanlig jävla laptop. Ibland är det faktiskt bara så enkelt.

Microsoft Surface Laptop produktbild
Officiell produktbild på Microsoft Surface Laptop

Microsoft Surface Laptop är det enkla namnet. En lite mer simpel enhet jämfört med andra Surface-produkter, utan att för den delen bli ointressant.

Vad det verkar så är det tämligen kompetent hårdvara i en väldigt snygg förpackning. Även om förpackningen saknar en hel del portar, om vi skall vara sådana.

Den stora nackdelen tycks vara att den levereras med Windows 10 S(trypt). Eller ja, nackdel för alla med minsta lilla teknikintresse i varje fall då. Den strypta versionen utav Windows 10 tillåter nämligen endast mjukvaruinstallation via Windows Store, för att kunna hålla bättre koll på vad som erbjuds eller ej. Typ sådär som Apple jobbat länge…

Dessbättre verkar det som att man relativt enkelt kan uppgradera från Windows 10 Strypt till Windows 10 Professional utan att bli alltför ruinerad på kuppen. Vissa påstår gratis, andra påstår $49, framtiden får utvisa vad och för hur länge…

Microsoft Surface Laptop produktbild

Är detta något jag kommer rusa iväg och beställa?

Nej. Mest eftersom jag faktiskt inte är i behov utav att ersätta mina tekniska enheter för stunden. Åtminstone inte datorerna då.

Hade jag däremot varit på marknaden för en ny laptop i den prisgruppen, då jäklar hade jag varit bra lockad utav att ta mig an livet som Windows-användare igen! Tanken på den utlovade batteritiden om 14 timmar är ju inte fy skam alltså.

Frågan är dock, kan Microsoft tänkas vara intresserade av ett produktlån likt när jag fick leka med Lumia 950 och Surface 3-plattan..? Värt att undersöka, så småningom..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.