Nästan rätt…

Tro det eller ej, redan på första arbetsdagen och dessutom ganska tidigt på den, såhär efter långhelg, så fick jag svar på mitt önskemål om provkörning utav Skoda Fabia Combi. Ett stort steg framåt för min relation med Lecab som återförsäljare!

Första bästa lediga tid (typ…) bokades därmed in för provkörning, komplett med brasklapp om tremånaders bebis som förgörare utav planer.

Väl framme i bilhallen så fann vi relativt snart en Fabia Combi att klämma och känna på samt göra ett av de absolut viktigaste testen vi har just nu, se hur väl barnvagnschassit får plats!

Barnvagnschassi i Skoda

Som synes så går det in alldeles fint på längden istället för på tvären, så som vi för stunden jobbar. Lämnar alltså lite plats över för packning utöver barnvagnen. Smidigt!

Efter lite väntan fick vi fatt i en säljare som kunde rodda upp provkörningen åt oss. Dess värre inte den Combi som vi ville provköra, någon sådan hade de ej som demobil. Däremot kunde vi (jag) ta ett varv med halvkombin med rätt motor istället.

Skoda Fabia halvkombi
Skoda Fabia halvkombi
Skoda Fabia interiör
Skoda Fabia interiör

Diskret och stilfull halvkombi provkördes, som synes. Man kände sig ganska osynlig i den faktiskt. Fast fortfarande bättre än den silverfärgade Octavia jag körde i somras.

Klen tröst i dock att det som skrivet åtminstone var rätt motor och växellåda i förhållande till vad vi tittar efter. Den 90 hästar starka bensinmotorn. Dessbättre har dessa 90 starka hästar en turbo som hjälper till och på inget sätt kändes den slö.

Sportstolarna däremot, de är inget jag känner något våldsamt behov utav i vår kommande bil. Det går alldeles utmärkt med vanliga, hederliga, tråkiga stolar i den faktiskt.

Överlag tycker jag allt att Skoda Fabia var en riktigt trivsam upplevelse som dessutom verkar leva upp till våra behov riktigt väl. En lite lagom stor bil till ett bra pris. En ny favoritkandidat nu när det faktiskt börjar bli dags att ta beslut och lägga en beställning!

Skoda Fabia Combi rendering

Skoda Fabia Combi rendering

Vad tror vi? En läckert klarröd liten Skoda Fabia Combi ståendes på vår parkering här utanför?

Först av allt dock, så ska vi allt försöka få till en ordentlig provkörning utav kombivarianten, så att vi faktiskt vet vad det är vi överväger att beställa!

Upp till bevis nu Lecab! Tappa inte det här..!

4 svar

  1. Christian

    Kul att höra! Som en aning partisk i det hela så tycker jag det är en väldigt trevlig bil. Var det en Monte Carlo version som provkördes?
    Precis som du skriver så är det bara att hoppas att det går smidigt att ordna en provkörning av en kombiversion också 🙂

    1. Det låter bekant, satt några sådana dekaler bland alla andra dekaler på bilen! 🙂

  2. Själv var jag ute och provade en Kodiaq för en veckas sedan, och provat både Octavia och Superb senaste året, (kollar bara på bilar med dragvikt 2000kg eller mer), och jag måste säga att kvalitetskänslan på tjecken har blivit ljusår mycket bättre och absolut i klass med sina dyrare syskon inom VAG koncernen

    1. Det märks mer än väl att de delar släktskapet med resten av VAG-koncernen numera. Inte någon större skillnad i känslan överlag på att sätta sig i en Skoda jämfört med Volkswagen eller Audi enligt mig. De är tillräckligt bra allihopa! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.