Var inte ett pucko!

Sluta genast gena!

Ny, skarpt ordad kampanj från Trafikverket gällande obehöriga i spårområdet, ett kärt (?) ämne för undertecknad som så många andra järnvägare. Ett problem som orsakar stora förseningar varje vecka, alla veckor, hela året om. Ett problem som i tid och otid leder till värre saker än förseningar.

Skall bli intressant att se effekterna utav detta, även om det kommer innebära en hel del kränkta människor som kommer i självupplevd kläm. Tyvärr tror jag inte på någon våldsam ändring i trenden på sikt utan för det krävs än mer staket och aktiva åtgärder kring spårområdet.

Många platser är även i stort (enormt) behov utav åtgärder för att underlätta en säker och trygg passage utav spårområdet för att faktiskt bli kvitt problemet, men det är inte fullt lika lätt åtgärdat utan skall först trätas om en längre period, framförallt kring kostnaderna…

Oavsett vilket så är det ändå positivt att se Trafikverket faktiskt göra något alls kring det hela. Dessutom sticka ut hakan så pass mycket som de gör. Positivt överraskad även om jag är skeptisk till reaktionerna som lär komma!

För övrigt, så har man tydligen höjt bötesbeloppet för obehörig spårvistelse till 3000 kr. Inte för att jag tror någon faktiskt kommer få böter i närtid, men ändå.

Jag lovar, jag är inte så negativ kring detta som jag kanske låter!

2 svar

  1. Christian

    Böter och skadestånd, det måste kosta ordentligt för att det ska bli skillnad. ”Att man kan bli påkörd och dö” är inte tillräckligt dyrt för flertalet 99%:are i dagens samhälle. Sätt ett gäng vakter på att plocka folk som genar på stationer så kanske vi får se en lite minskning iaf.

    Och den negativitet som man oftast utstrålar när detta ämne kommer upp, hör säkert till yrket, vi är ju de som måste se eländet… Då blir man lätt bitter när man ser hur respekten viker mer och mer för varje arbetsdag.

    1. En liten tröst är att bötesbeloppet tydligen höjts till 3000 kr från 1000 kr. Sen skall det bara delas ut också. Där är väl det stora problemet. Resurserna för det saknas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.