Utflykt – dag 159/365

Akvedukten i Håverud
Canon EOS 6D, 24mm, ISO 200, 1/200 sek vid f/9,0

Efter att i fredags lite snabbt sålt bilen så stod jag ju plötsligt utan bil inför lördagens utlovade lilla tripp till IKEA med son och exfru. Så, efter att först ha säkrat lånebil från föräldrarna så slog jag ju en koll på Sunfleet också, för att se vad som står till buds såhär med kort varsel en helg i juni. Se om det inte fanns en Volvo V40 ledig hela helgen, sådär på lämpligt avstånd från hemmet dessutom, lite sådär extra lämpligt eftersom jag häromdagen uttryckte ett sug efter att få en lite mer ordentlig provkörning än den 20-minutersrepan som stod till buds hos Helmia just då.

Så, några klick senare så var bilen bokad och klar, jag på väg ner på stan för att hämta upp den och därefter tanka fullt och bekanta mig med fordonet i fråga, en Volvo V40 D2 även detta fast i svart och med något snyggare fälgar.

Tankarna var ju många, dels sätta bilpool på prov igen i form av smidighet och enkelhet, dels testa just Volvo V40 i en lite mer vardaglig och längre situation, med IKEA-besök, handlande på närmaste ICA Kvantum och sådär allmänt åkande. Dessutom var jag ju sugen på att sätta den på prov i form av en lite längre sväng, lite utanför stan sådär så att säga. Så, efter att ha funderat en stund på lämpligt mål blev det till slut det som bilden ovan visar, akvedukten i Håverud som återfinns i vackra Dalsland. Totalt sådär 24 mil t&r från Karlstad.

Så, packa ner barnstol, kameraväska och sonen i bilen för att därefter ge sig av ut på landsvägarna söderut, via E18 och E45 nästan ända ner till Mellerud innan det blev att vika av norrut igen mot just Håverud och akvedukten. På vägen blev det ett närmast obligatoriskt stopp för glass och då i metropolen Säffle. Nöjd son fick även sig ett par mycket ”diskreta” och bra solglasögon, ett annat måste vid roadtrip.

Akvedukten i Håverud

Väl framme parkerades det vid första och kanske inte riktigt bästa stället som hade någon form av information om området. Därefter vankades en promenad över vägbron som går över Dalslands kanal och akveduktområdet. Sedan bar det av nerförs såväl trappor som klippformationer för att utforska området i sällskap av en sprallig 5-åring. Utöver det letades även lämpligt fikaställe eftersom just detta var utlovat som lite utav en muta.

Efter utlovad fika och ännu en sväng runt området för att jobba bort lite spring i de små benen blev det att fortsätta färden hemåt via en liten omväg, helt enkelt genom att fortsätta vägen norrut från Håverud på Brudfjällsvägen som man lätt kan säga är en smula krokig och därmed rätt rolig. Sonen i fråga var kanske inte fullt lika imponerad i baksätet så farten fick bli därefter med, även efter att han fått flytta fram till framsätet när krockkudden där väl var avstängd.

Volvo V40

Däremot var sonen desto mer nöjd med dagens transportmedel och röstade väldigt starkt för en svart Volvo V40. Fadern är visserligen imponerad över bilen i sig men alltjämt skeptisk till märket som sådant. Bilpool i sig och Sunfleet som sådant fungerade dock just sådär väl som jag minns det, bara det finns bilar lediga så är det alldeles utmärkt enkelt att använda sig av det, allra helst när man väl försöker låsa upp RÄTT bil också. Det är inte helt smidigt att inte läsa igenom bekräftelsemeddelandet lite för slappt och försöka sig på att öppna fel bil…

Det skall bli rätt intressant att räkna på milkostnaden för den här helgen när bilen är återlämnad i morgon, se vad som bjuds. Min egna bil som jag sålde i fredags landade ju på dryga 30 kr/milen i totalkostnad inklusive värdeminskning och rubbet. Bilpool har ju legat från den kostnaden och uppåt, lite beroende på hur den körts under bokningen. Leasingalternativen jag funderar på ligger ju istället på runt 50 kr/milen totalt, vilket är en smula mer.

Hur ekonomiskt bilpool än är, så är just den svåra biten att komma över det här smidiga med att ha en bil i garaget, om det går att vänja sig av med och om man kan leva med det på ett bra sätt. Hur bekväm man är kort sagt.

5 svar

  1. Är det gubbrädslan som gör att Volvo känns främmande? 😉 Jag tror du kan skaka av dig den i så fall, V40 är ju ganska långtifrån gubbe om du frågar mig.

    1. Det är nog mer det där ultimata Svensson-stuket som ligger Volvo i fatet, trots att jag faktiskt ägt just en V40 tidigare, om än något tidigare årsmodell! 😉

  2. […] snitt har jag dock haft en milkostnad på cirka 45 kr/milen med bilpool och helgens äventyr slutade med en milkostnad på 49 kr/milen sett över en helg då. Inte så värst mycket […]

  3. […] Volvo V40 och Mercedes A180 CDI kördes sedan i mer ordentlig och grundlig form, den ena tack vare bilpoolen […]

  4. […] är en plats jag besökte under förra årets 365foto-projekt, en rätt imponerande plats i landskapet som landet glömde, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.