Promenad i solskenet – dag 86/365

Vårpromenad
Canon EOS 6D, 135mm, ISO 200, 1/500 sek vid f/5,6

Planen låg klar redan igår. Jag hade redan bestämt och beställt soligt och fint väder till idag. Så fort jag hade vaknat och slöat tillräckligt i sängen skulle det vankas promenad i solskenet. Den lediga dagen skulle nyttjas till fullo innan det vankades tvättstuga här på eftermiddagen.

Så när klockan ringde vid 9-tiden så var det långt ifrån vad som annars gällt på senare tid, istället för att raskt hoppa ur sängen och påbörja dagen så låg jag kvar och drog mig ordentligt länge. Bortser man från ett kvickt varv för att tömma blåsan så blev jag kvar i nästan hela två timmar innan det fick räcka för den här gången. En lugn frukost senare var det på med kläder och dags att ge sig av ut i det solsken som nu levererats helt enligt beställning.

Så, ner till Klarälven gick promenaden och sedan följdes den på ett lagom långt varv för att maximera njutning och laddning av de egna batterierna. Det är faktiskt frågan om det inte rent av är så att solen tagit sig ett litet bett i ansiktet? Åtminstone känns det så och bara den känslan är guld värd.

Passade även på att svänga in på jobbet för att prova ut ett nytt par skor för året. Därefter bar det av hem via Rosteriet där det fick bli en specialare dagen till ära, en mix av Flat White och Cappuccino baserad på min favoritböna och tillredd utav en deltagare från (bland annat) årets Barista Cup. Behöver jag ens säga något endaste om hur löjligt gott det var och vilken utmärkt avslutning på promenaden det blev!?

Nu avnjuts då alltså tvättstugan för fullo här hemma, fast det är inte helt så hemskt som det låter. Sitta vid datorn och lyssna på bra musik mellan varven ner till källaren är knappast något straff. Däremot skulle jag knappast ha något emot att vistas ute i solskenet några timmar till, inte alls faktiskt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.