Jaha, nu då?

Trogna läsare av bloggen är väl lite för välbekanta med mina ständiga funderingar och ommöbleringar utav kameraväskan. Som ni kanske kan ana så är det ännu ett inlägg i den serien som följer här…

Läget som det är just nu är som så att jag för stunden saknar en dedikerad stillbildskamera, eller hur man nu vill säga det. Jag har trots allt en Panasonic Lumix GH4 som primärt används som videokamera till den där YouTube-kanalen jag pysslar med vid sidan om allt. Det är ju faktiskt en stillbildskamera det med, även om jag extremt sällan använder den som just det.

Vän av ordning kanske då undrar vart tusan den där Fujifilm X-Pro2 tog vägen? Jo, alltså, jag ”råkade” väl kanske sälja den?! Hoppsan sådär…

Fujifilm X-Pro2 utrustning

Inte för att den inte levererade, för det gjorde den ändå merparten av gångerna den väl kom i bruk. Inte för att den inte gav mig mer eller mindre motivation än jag hade hoppats på när jag köpte den ifjol. 

Den blev liksom mest bara liggandes där inne i skåpet under skrivbordet. Närmast bortglömd och övergiven. Slöseri med potential på alla sätt och vis!

Så, den fick hitta en ny ägare helt enkelt. Någon som kanske faktiskt ser till att den blir använd och att den får leverera så som den är gjord att göra!

Frågan är nu bara, vad skall den ersättas med? Skall den ersättas? Ska jag klara mig med endast en endaste kamera?! Eller ja, två om vi räknar med Blackmagic Pocket Cinema Camera då…

Tankarna har vandrat lite åt Canon EOS 6D II, en bra fortsättning från den EOS 6D jag hade tidigare och i linje med mitt Canon-arv sedan 2003. Men, det är fan en bra stor och tung best till kamera och blev inte X-Pro2an släpad någonstans så lär knappast en 6D II bli det heller?

En Fujifilm X100F då kanske? Liten, kompakt, grym kvalité och det där Fujifilm-fantastiska jag alltid hyllat?! Meh. Känns lite begränsad? Samma lika när det kommer till nya Fujifilm XF10 som ersätter X70 (som jag också ägt) någorlunda.

Kanske Fujifilm X-E3 vore något då? Lite nerskalad X-Pro2 med några fina tricks under huven? Meh. Känns inte våldsamt lockande, även om jag har optik för Fuji kvar hemma ännu.

Nikon-variant av DSLR känns inte heller lockande. Inte heller mer MFT-utrustning, trots en hyfsad uppsättning optik hemma för de systemen.

Så, vad tusan vill jag ha?!

Leica…?!

8 svar

 1. Maj gadd, jag är i samma beslutångest för jag inser ju att jag inte längre orkar släpa med min EOS 7D på resorna, trots att den ger betydligt bättre bildkvalitet än den RX10ii som jag tar istället. Och jag vill ha något att filma med, tycker inte att min Samsung S8 håller måttet riktigt och den ger ju dessutom noll optiska möjligheter förutom att… tja, filma?

  Vi följer nog varandras utveckling med spänning. Vem hittar den perfekta kameran först? 😛

  1. Vet inte ens om jag orkar söka efter den perfekta kameran längre. Jag är nöjd om jag hittar en kamera som någorlunda tickar boxarna utav önskemål… 😛

   1. Sony RX100 VI då?

    1. Fantastisk liten kamera som så, tickar dock inga våldsamma villhöver-känslor hos mig :/

     1. Har ju en RX10ii idag som gör jobbet helt okej, framförallt i rörligt material. RAW-formatet ger jag dock inte mycket för, min gamla EOS 7D från 2009 är bra mycket bättre där men tänker väl någonstans att RX100VI ändå är en så pass ny skapelse att den iaf borde kunna konkurrera lite? Har dock inte fått chansen att klämma på den än, dock avskräcker prislappen en hel del.

     2. Beror på hur mycket de lyckats trolla. Sensorstorleken går ju inte att förakta när det kommer till slutresultatet, allra helst så fort man har något annat än en ganska perfekt bild direkt ur kameran. Sen är ju priset på RX100VI inte direkt en bra motivationsfaktor heller. Många pengar för liten kamera :/

 2. Jag hade en X100S förut – som jag sålde när jag köpte min X-pro2. Men jag ångrar mig för den var så smidig att ha med sig överallt. Liten (typ), lätt och supermångsidig (trots den fasta linsen). Så jag funderar på att köpa en X100F. Bara för att ha som ”extrakamera” när jag inte orkar släpa på den stora.

  Så köp är rådet alltså. Den är inget att tveka på! 😀

  1. Mja, den är fortsatt lite lockande den där X100F eller någon av dess tidigare syskon, beroende på vad man kan hitta och till vilket pris. Men jag tror jag skjuter på det hela ett tag tills vidare, tills det infinner sig någon form av motivation till att faktiskt bära med sig en kamera i tid och otid… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.