Veckans app-tips

Eller kanske månadens? Det är väl ungefär den frekvensen på inlägg just nu. Ni vet, brist på tid/ork/motivation/lust och så vidare.

Oavsett vilket så har jag faktiskt något att säga idag och det handlar om ett rent app-tips såhär dagen efter white monday, tajmat och allt.

Appen som förtjänat dagens tips och månadens (?) inlägg är Karma som finns att hämta såväl till iPhone som Android.

Vad är då detta och varför hyllas den här på bloggen…?

Kort och gott handlar det om ett smidigt sätt att ”rädda” matvaror som är på väg att nå sitt bäst före-datum. Anslutet är diverse olika restauranger och vissa matvarubutiker som när de har varor över som är inne på sista dagen, lägger upp dem till försäljning via Karma till nedsatt pris.

Pressbild från Karma p.g.a. lathet

Som användare kan man välja vissa specifika restauranger i sin närhet som man vill ha notiser från när det läggs upp nytt och överlag finns det representerat väldigt väl över landet, allra helst via de många Scandic-hotell som är anslutna. Givetvis går det även att kika in och se vad som finns utöver det man vill ha notiser från, i de fall man kommer till annan stad än sin hemort.

Fyndet som motiverade fram dagens inlägg var en pastasallad med kyckling från ett av stadens hotell som kostade mig hela 21,25 kr, ett ganska rimligt pris för en lunch alltså. I och med att jag har Apple Pay kunde jag dessutom betala det hela direkt i appen utan omvägar och hade det alltså gjort innan jag ens ramlat ur sängen här på morgonen!

Jag är normalt sett ganska duktig på det här med att ta med matlådor på mina arbetsdagar, men det här är verkligen ett klockrent alternativ för de dagar man inte är sugen eller har lust att släpa med en låda kors och tvärs genom landet.

Värt att spana in? Det tycker jag i varje fall! Ge det en chans och ta tillfället i akt att både spara en krona eller två på din lunch samtidigt som du ”räddar” miljön en smula genom att minska matsvinnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.