Detta kallar jag standby!

Ett av de största ”problemen” jag haft med Android-telefoner genom åren är den stundvis helt usla standby-tiden. Det spelade liksom ingen roll hur stort batteri enheten än må haft, Android som system tuggade sig igenom det utan eftertanke ändå.

Detta har dessbättre förändrats till det bättre nu med senare versioner utav Android och genom min testperiod med Nokia 7 plus så har jag definitivt blivit övertygad om att de värsta problemen tycks vara borta.

Skärmdump Nokia 7 plusSkärmdumpen här ovan visar en mycket imponerande förbrukning som blivit under helgen, när Nokia 7 plus låg hemma i standby under tiden som vi var iväg och firade midsommar.

Nu säger ju detta sådär mycket om batteritiden överlag, eftersom det handlar om ren standby utan särskilt mycket skärmtid, vilket är det som drar mest batteri.

Men det är ändå en ruskig skillnad mot för några år sedan. Detta var närmast otänkbart med annat än ruskigt mycket optimeringar utav systemet och total utradering utav allt vad notiser heter.

Är man mer nyfiken kring Nokia 7 plus kan man med fördel spana in videon på Teknik med Ewenson via YouTube i sig eller med inbäddad spelare under.

Vill man ha en snabb sammanfattning så är detta kort och gott riktigt bra skit. Batteritiden är bland de bästa jag upplevt i någon enhet, tack vare 3800 mAh stort batteri och strömsnål plattform i form av Qualcomm Snapdragon 660, även när man har mer skärmtid än ovan visade 51 minuter…!

Är jag förresten ensam om att uppleva förbättringar i hur Android hanterar batteriet eller har någon annan upplevt samma sak?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.