Det där eländiga vredet!

Överlag är jag ordentligt positiv till Gordon, familjens bil, en Skoda Fabia Combi som vi hämtade ut i höstas. Ja, ni har säkert läst om den tidigare här på bloggen.

Men det finns en sak som ständigt stör mig, en sak som garanterat hör till en del SBS så att säga, handhavande i kombination med några fler orsaker. Men oavsett vilket så hindrar det inte mig från att störa mig något enormt på det.


Belysningsvred i Skoda Fabia

På bilden ser ni belysningsvredet som sitter till vänster om ratten. Ett vred som normalt är på Auto om inget annat krävs, som typ vid dåligt väder när bilen själv inte förstår att det behövs mer än DRL för att synas…

Vad är då problemet med detta oskyldiga lilla vred? Jo, det sitter alldeles strålande bra för att jag i tid och otid skall komma åt det med mitt knä vid i- och urstigning, det vill säga att det inte direkt är i Auto-läget så ofta som det bör vara det.

När jag sätter mig tenderar det att hamna i 0-läget, vilket åtminstone funkar såhär i fullt dagsljus och bra väder, eftersom det innebär DRL-ljus åtminstone. Mindre bra är det att den hamnar på parkeringsljus vid urstigning allt som oftast, med efterföljande diskreta plingande i bilen som man med lite tur märker innan man stänger dörren.

I värsta fall kan alltså bilen bli ståendes med parkeringsljus igång vilket inte är helt bra i längden, åtminstone om man förväntar sig att det finns en uns utav batteri kvar nästa gång man vill köra det vill säga.

Frågan är då, feltänk i design från Skoda eller feldesignad människa i form av mig? Är jag ensam om att ha detta i-landsproblem? Frågorna är många, svaren är få!

Kategori:

6 svar

  1. Christian

    Kan inte påminna mig om att jag ställt om det vredet med knäet. Så det måste vara du som är feldesignad 😉

  2. Ja. Feltänkt. På min bil sitter alla de där ljusreglagen på min växelspak = ingen risk att man stöter i med knä eller andra kroppsdelar i onödan.

    1. Åh, det är en prima plats för det, en spak så gömd att många bilister inte ens vet om att den existerar!

  3. Mina ben är så korta att det aldrig är något problem. Ja, du kanske anar vart jag vill komma? 😛

    1. För att upprepa mig själv, meh… ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.