Blir allt bättre med zoom?

Välkomna till ytterligare en del i den evigt pågående monologen om vilken kamerautrustning jag vill/bör/ska ha. Långt ifrån första delen, långt ifrån den sista, men låt oss köra ändå…

Som bekant (?) så kör jag ju sedan ungefär ett år tillbaka med ett Fujifilm-baserat system med en X-Pro2 och från början objektiven 23 mm f/2, 35 mm f/2 och 50 mm f/2. Detta har under det gångna året minskats med 23 mm f/2 för att finansiera annat.

Nu överväger jag dessutom att låta 35 mm f/2 byta ägare på det, trots att det i grund och botten är ett väldigt trevligt objektiv. Istället överväger jag att gå på ett av de bästa kitobjektiven på marknaden, om man nu får vara så elak att kalla Fujifilm XF 18-55 mm f/2.8-4 för ett kitobjektiv det vill säga.

Fujifilm XF 18-55 mm f/2.8-4

Varför då denna idé från någon som så många gånger tidigare uttalat sin kärlek till fast optik och den kreativa skaparglädje det ger?

För att jag ändrat mitt fotograferande en smula kanske? För att jag saknar flexibiliteten från mitt Canon EOS 6D med 24-105 f/4 kanske? En kombination av de två samtidigt som den fotografiska inspirationen tryter, igen?

Oklart. Men jag är bra sugen ändå. Så pass att jag börjat undersöka begagnatmarknaden så smått i jakt på ett XF 18-55 mm f/2.8-4 till ett bra pris och gärna på bra avstånd från mig själv.

Om inte annat, så vore det bra smidigt att ha det över sommaren och sommarens planer åtminstone. Det skulle underlätta för de stunder när optikbyte inte är att föredra eller när extra objektiv helst inte skall medfölja.

Stay tuned för en fortsättning följer på detta alltså. Om ni inte redan gett upp allt hopp om mig och fotograferandet då det vill säga…

 

2 svar

  1. Jag har ett 23mm (som är mitt standard och det som sitter på dagligen) + ett 100-400mm och det är nu de enda två jag har. Hade ett 16-55/2,8 som jag sålde nyss eftersom jag aldrig använde det (pga av svintungt och ingen OIS).

    Men jag saknar ett sånt där lite lättare mellanzoom ibland … jag kanske också skulle slå till på ett. F-n också, blev lite inspirerad nu. 😀

    1. Köpsuget är smittsamt alltså? 😉

      Har faktiskt hittat mig ett 18-55/2.8-4 nu och gillar det, även om det kanske inte alltid är perfekt. Smidig storlek i kombination med X-Pro2, allra helst utan motljusskyddet och mycket väl ”good enough” vid de flesta tillfällen. Storlek, vikt och smidighet överväger ju trots allt perfektion om det senare innebär att fotograferandet inte blir av…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.