Gone gaming…

Precis som så många andra så har jag på senaste tiden gått och blivit lite fäst i olika Battle Royale-spel (Wikipedia-artikel förklarar allt…) såsom framförallt Fortnite och PlayerUnknown Battleground (PUBG). Mycket beroendeframkallande koncept överlag och jag har nog lagt mer tid än jag helst vill erkänna på det här.

Skärmdump från PlayerUnknowns Battleground

Överlag är det på sätt och vis en återgång till mitt tidiga intresse i datorernas förlovade värld, att spela i tid och otid. På den tiden handlade det framförallt om Quake/Quake II samt det ursprungliga Half-Life och mycket tidiga versioner utav Counter-Strike, det vill säga långt innan det här med gaming blev populärt.

På den tiden handlade det framförallt om singleplayer-läge även om en och annan Quake-match har spelats via modem med min barndomskompis Björn.

Ja, modem alltså. 56 kbit/s som bästa hastighet. På den tiden man drömde om ADSL-uppkoppling för att få riktigt snabbt internet. Forntid kort och gott. Det här är något ni födda sent 90-tal och 00-tal behöver Googla…

I dagsläget är åtminstone den här spelgenren enbart förlagd till multiplayer-läge online. Man spelar mot andra individer av varierande skicklighet från hela världen, även om geografiska styrningar sker för att få in mesta antal spelare.

Här kanske man då kan inbilla sig att mina gamla gaming-kunskaper gör nytta och att jag är något annat än katastrofalt usel på det här? Inte direkt så.

Skärmdump från PlayerUnknowns Battleground

Som synes var detta ett hyfsat bra resultat med #26 av många som slutposition. Bättre har det faktiskt gått vid några enstaka tillfällen och jag har slutat på topp tio vid åtminstone ett tillfälle.

Mitt största problem är väl egentligen att jag är bättre på att campa än strida. Därmed klarar jag stundvis av att överleva den absoluta merparten innan jag blir dödad vid första försök till att faktiskt strida mot någon.

Det är väl kanske det som gör det hela så beroendeframkallande med? Att faktiskt bli bättre och inte bara bli kanonmat åt andra hela tiden?! Det och att kika på när andra, mer kompetenta gamers gör vad de ska i spelet…

Oavsett vilket så är jag för stunden lite fast i mitt spelande, när tillfälle ges. Ibland på den av sonen inlånade Xbox One, mestadels via min iMac 27″ som inte ens i Boot Camp-läget är särskilt optimal att spela på.

För övrigt är jag lite osäker på hur jag en gång i tiden gjorde med mitt nick, DrazeR, som är från förra årtusendet eller därikring. Antingen var det DrazeR eller eventuellt DraZeR. Fråga mig inte varför bara, det är lite för länge sedan för att minnas…

Har vi någon annan Fortnite/PUBG-spelare i läsarkretsen? Har ni några tips på hur jag skall göra för att inte suga något så katastrofalt på det hela i framtiden? Blir allt bättre med en ordentlig gamingdator kanske..?

2 svar

  1. Christian

    Jag har varit ordentligt sugen på att köpa Pubg, men inser att jag bara kommer vara kanonmat som du skriver.
    Men jag har kollat på en del spelare av Pubg på Twitch och det ser roligt ut!

    1. Gör det! Ibland händer det mirakel och man får in en och annan träff eller rent av kill och då är det gôtt! Räkna inte med att få något annat gjort efteråt bara…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.