Smartare än medel

Efter något otålig och rastlös väntan så är nu normeringstabellerna för vårens högskoleprov online. Detta innebär att jag kunnat se en preliminär siffra på hur jag presterade där förra månaden. Slutgiltigt svar kommer om en vecka ungefär.

Som ni kanske förstår utav rubriken så blir det här lite skamlöst skryt som jag hoppas slippa äta upp nästa vecka, men jag är tydligen klyftigare än medel utav de som gjort provet. Helt okej ändå med tanke på att resultatet för den kvantitativa delen var under all kritik.

Foto av rawpixel från Unsplash

Medelresultatet totalt för vårens högskoleprov var 0,88 och totalt skrev 36 personer 2,0. Jag var inte en av de 36…

Istället gjorde jag som 2686 andra och skrev totalt 1,05 som provresultat efter normering. På den kvantitativa delen drog jag ihop måttligt imponerande 0,5 och på den verbala delen 1,6.

Sammantaget är mitt resultat åtminstone bättre än medel och med det är jag nöjd. Dessutom ser jag potential i förbättring på den kvantitativa delen om jag någon gång vill göra om provet. Det ska inte vara så svårt tycker jag, med lite förberedelser…

Resultatet har gjort mig oroväckande pepp på att göra om provet längre fram. Kanske inte i höst, men på sikt. Jag kanske är lite korkad här, men jag skulle vilja göra än bättre ifrån mig faktiskt.

Detta är dock fortsatt den mest imponerande akademiska bedriften i mitt liv, även om det i sig inte säger särskilt mycket, och jag tänker vara nöjd med det!

Låt oss nu bara hålla tummarna för att jag inte räknat resultatet fel i någon del. Det lär visa sig nästa vecka om inte annat..!

Rättelse 2018-05-28

Hade visst räknat fel på något, någonstans. Rätt resultat efter normering var visst 1,20, samma resultat som 2225 andra. Men det är okej för mig att ha fel åt det hållet..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.