Kasta mig tillbaka till Grekland!

Inlägget är ett samarbete med Ving.

Det är stundvis svårt att föreställa sig hur fort tiden går, att det redan är två år sedan vi var på bröllopsresa. En bröllopsresa som inte direkt blev som vi tänkt oss rent fokusmässigt men som slutade bättre än man någonsin kunnat drömma om.

Låt oss alltså minnas detta genom en kastatillbakatorsdag full av bilder, nästan på dagen till tvåårsdagen utav det positiva graviditetstestet!

Positivt graviditetstest

Bröllopsresan innebar såväl mitt som Dianas andra besök till Grekland. Jag hade sedan tidigare betat av Rhodos och Diana i sin tur Kreta, det vill säga från tiden innan det blev oss.

Att det blev just Grekland och Kefalonia var mest en slump faktiskt, det var en resa som passade perfekt i längd, avresetillfälle och för ett hyfsat rimligt pris. Men vad kan gå fel när det kommer till grekiska ö-världen?

Vy från hotellrummet på Kefalonia

I och med att bröllopsresan gick utav stapeln i mitten av maj, ganska tidigt på säsongen så bjöds det inte på det varmaste utav väder. Däremot spelade det mindre roll eftersom vi ändå lyckades få den obligatoriska solbrännan första dagen och resten utav veckan ägnades mer åt att spekulera om och till slut, efter en långpromenad på jakt efter graviditetstest få bekräftat en graviditet.

På promenad i grekisk stad

I och med den tidiga säsongen så var inte heller havsvattnet kanske inte i absoluta topptemperaturer, men det gick ändå att ta ett dopp eller två i joniska havet, även om poolen och tillhörande område var där vi hängde mest.

Bröllopsresa på Kefalonia

Rent temperaturmässigt så är nog tidiga hösten i så fall bättre, åtminstone om man gillar sol och värme då. Och det gör ju jag. Ganska mycket faktiskt. Däremot är det säkert en del vackrare under tidigare säsongen, precis på samma vis som att våren och försommaren är vackrare jämfört med sensommaren här hemma.

Vyer över Kefalonia

Det viktigaste för vår del under den här resan var ju dock njutningen utav att vara nygift, att få ta det lugnt och att få ha det lite mer garanterat varmt och skönt än hemma i Sverige.

Utöver långpromenaden för att införskaffa graviditetstestet så kan jag inte direkt säga att vi gjorde så mycket mer än att ta det lugnt och njuta. En daglig kebap på vad som blev vårt stammishak för lunch, massor av häng i solstolar samt ett och annat dopp i pool eller hav. Alldeles lagom nivå!

Lunchkebap med lokalbryggd öl

För egen del är jag tveklöst inne på fler Greklandsresor när tillfälle ges, jag gillar den grekiska maten, klimatet och det kristallklara vattnet. På inte fullt lika mycket favorit-listan är väl trafiken som mest tycks gå ut på att störst självförtroende går först, vilket är rätt generellt beteende för de flesta medelhavsländer…?

Nästa tillfälle är vi dock i allra högsta grad inne på att resa från mer lokalt håll, från vår egna flygplats här utanför stan eller möjligen Örebro, lite beroende på priserna och utbud då.

Ving kör ju exempelvis charter från Karlstad till Rhodos i två olika perioder i år och tanken på att slippa hotellnatt på Arlanda före/efter resan är inte dum alls. Värt ganska mycket att slippa såväl den som bilresan tur & retur Arlanda eller annan valfri storflygplats!

Kefalonia från flygplansfönstret

Att det blir charter är närmast givet när det kommer till sådan typ av semester med, för att uppnå mesta möjliga avslappning. Även om jag kan uppskatta tokresor som den jag tog till New York över min 30-årsdag (som jag fortsatt förnekar) så är det bara så jäkla gôtt att helt släppa ansvaret, frossa i all inclusive-buffe som även fast den smakar rätt meh ändå har sin charm och bara njuta av solsken, värme och vila!

I år lär det inte bli något, mest eftersom man inte direkt blir rik på att vara hemma med föräldrapeng, men nästa år! Då borde vi allt kunna ta oss iväg och fortsätter bara Ving med resor från Karlstad och/eller Örebro flygplats så är det högst sannolikt med dom vi reser.

Solnedgång på Kefalonia

En något osammanhängande kastatillbakatorsdag alltså. Minnen från den ljuvliga vistelsen, nervositeten i väntan på graviditetstestets resultat, solsken, podcastlyssnande i solstolar, lunchkebap med härligt blaskig öl, solnedgångar och rosévin på balkongen om kvällarna.

Jag vill tillbaka och jag vill tillbaka nu!

4 svar

  1. Louise

    Jag fixar gratis parkering på Örebro airport!

    1. Låter bra! Hur stor är risken för att bilen hamnar på lämpligt fraktplan..? 😉

  2. Mycket mycket märkligt att jag inte satt min fot inom Greklands gränser än. I år det händer?

    1. Det tycker jag faktiskt du bör göra! Man kan ju trots allt göra det bortom All Inclusive-hotellens glam och bara uppleva landet i sig med allt vad det innebär i mat, dryck och landskap! Dessutom tror jag deras halvblaskiga öl skulle passa dig fint… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.