Gatukök på rätt sätt

Ordet gatukök är väl kanske inte ett som för tankarna till gourmetkäk, snarare ganska mycket motsatsen. Men sedan finns det undantag, de där gatuköken som från utsidan ser ganska sorgliga ut men som levererar duktigt god mat och dessutom lokalproducerade råvaror i stor utsträckning.

Allégrillen här i Karlstad är just ett sådant ställe, ett gatukök som ser närmast sunkigt ut från utsidan men som levererar högkvalitativa hamburgare med närproducerad högrevsfärs och bacon!

BLTC specialburgare från Allégrillen i KarlstadBurgaren är av typen smashad, det vill säga att högrevsfärsen placeras som boll på stekbordet och plattas sedan ut vid tillagningen. Hur detta påverkar smaken vågar jag inte svara på men det verkar allmänt populärt bland andra mer högprofilerade hamburgerställen.

Färsen är från lokala producenten Kils Slakteri och samma lika gäller baconet. Detta ger god smak och lite bättre magkänsla jämfört med mer industriellt tillverkade produkter.

Briochebrödet är signerat Garant och faktiskt ett av de bättre som går att köpa i butik enligt min mening. Ett av de valen jag själv brukar göra när det vankas hemgjorda hamburgare!

Hamburgaren och baconet steks med stor omsorg och temperaturkontrolleras under stekningen för att varken bli för rosa eller för genomstekt och torrt. Samma lika gäller när hamburgaren är monterad, som sista koll innan leverans till mig som kund. Imponerande!

Överlag riktigt trevlig service med pratglada och sociala medarbetare. Dessutom med en frestande närvaro på sociala medier som var huvudskälet till att jag ens hamnade där till att börja med!

Smakmässigt en riktig hit, även om hamburgaren hann bli lite misshandlad under bilresan hem. Det märks så väl att det är närproducerade köttråvaror, såväl smak som doft blir utav en helt annan kaliber än vad de annars så frekventa frysta köttpuckarna och industribaconet levererar.

Överlag riktigt bra proportioner och hemgjord majonnäs är alltid trevligt att träffa på!

Allégrillen ligger lite off men är väl värt att söka upp! När du väl gjort det så låt dig inte skrämmas utav utsidan, för tar du dig in, beställer och smakar av maten så lär du inte bli besviken!

Ett allmänt hyllningsinlägg till bra gatuköksmat alltså. Helt osponsrat men mer än välförtjänt!

2 svar

  1. Christian

    Spännande! Synd att den låg aningens för långt från stationen för att hedra den med ett besök på en rast. Men vid nästa Karlstadbesök kanske? 🙂

    1. Beror på hur lång rasten är! Promenadavstånd ena hållet åtminstone och sedan buss åter! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.