Vinterskor på

Något dämpat tempo här av olika skäl. Kanske blir bättre snart, kanske inte.

Idag var det hur som helst dags för det där traditionsenliga inlägget om att det varit dags att montera vinterdäcken, för det har det varit idag.

Gordon med vinterdäck

Efter viss beslutsångest blev det till slut alltså att beställa en uppsättning Nokian Hakkapeliitta R2 friktionsdäck på plåtfälg via Lecab, ett erbjudande som inkluderade första säsongen däckhotell på köpet.

I morse var jag där och fick däck och fälg monterade, lika smidigt som alltid. Lämna in bil, ta en kort promenad, betala och hämta ut bilen igen en kvart senare. Lika värt det som alltid att låta någon annan göra jobbet.

Rullade hur som helst därifrån och funderade en stund på ljudet. Låter däcken inte lite väl mycket?

Nåväl, det var ju ett tag sedan jag körde vinterdäck senast. Så, iväg hem med frys- och kylvaror, iväg igen för att filma ett litet segment om Apple CarPlay och sen hem igen.

Än en gång tyckte jag allt däcken lät en smula mer än rimligt?

Kollade därför när jag kom hem och konstaterade tämligen omgående att vänta lite nu, här var det ju dubbar monterade..! Visserligen var märket rätt, Nokian, men däcken Hakkapeliitta 8 istället.

Kvittot visade dessutom det och säkerligen arbetsordern jag skrev på först med, tänkte ju liksom inte så långt som att kontrollera den eftersom jag vet att jag beställde dubbfria däck.

Ett relativt snabbt samtal med däckverkstaden senare så konstaterade vi att missen hamnat mellan säljaren och däckverkstaden, men att det inte var något som inte skulle gå att rätta till utan att det kostar oss något extra.

Visserligen skulle vi knappast lida våldsamt utav att köra med dubbade Hakkapeliitta 8 istället för R2 under tre vintrar, men det känns onödigt eftersom vi inte har det behovet.

Så, nu kör vi på de dubbade vinterdäcken det lilla vi kör i drygt två veckor, innan nästa lediga och lämpliga tid för däckbyte fanns ledigt. Som det kan bli.

All heder dock till såväl Lecab som vår säljare som skötte denna lite udda miss mycket snyggt och snabbt. Inget att klaga på faktiskt, även om man kanske kunde tycka att jag borde reflekterat över det hela lite tidigare…

Nu kan i vilket fall vintern komma när den nu vill, även om jag helst ser att den uteblir helt…

2 svar

  1. Christian

    Kör med Nokian…R2 på Octavian och slås av hur tyst de går, hörs inget alls från däcken.

    1. Hade samma modell även på BMWn förut, om än äldre årsmodell då. Det var mitt första par friktionsdäck alls och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med hur de levererade på alla plan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.