Höstpromenaden

I dagarna två har det bara varit jag och unga fröken Ewenson hemma. Mamman har nämligen äntligen fått lite egentid att spendera tillsammans med mormor i Ullared. Höstens shoppingrunda alltså.

Dessbättre har dessa två dagar erbjudit strålande vackert höstväder, även om det i sin tur medfört inte alltför angenäma temperaturer. Med rätt (nåja…) kläder så har det dock bäddat för två dagar med lagom ordentliga långpromenader på runt 9 km styck.

Höstpromenad runt Jakobsberg
Sommaro golfbana

Trots att jag inte är våldsamt positivt inställd till hösten, så tvingas jag ju ändå erkänna att det är bra vackert sådana här dagar, när himlen är klarblå och luften frisk och klar.

Fördelen med promenader i Karlstad är att det aldrig är långt till vatten i och med Klarälvens ständiga närvaro i och omkring staden. Gårdagen bjöd på en runda i stadens nordligare trakter och dagen till ära blev det motsatt riktning, med ett varv runt den gamla flygplatsen på Jakobsberg.

Höstpromenad runt Jakobsberg
Gamla Karlstad flygplats på Jakobsberg

Denna gångväg spanade jag länge på innan jag testade den i somras, på barnvagnspromenad även då. Idag gick det åt motsatt riktning eftersom solen står så pass lågt att unga fröken Ewensons tupplur annars blir störd. Curlingpappa ni vet…

Höstpromenad runt Jakobsberg
Klarälven flyter förbi i stilla takt

Denna gångväg är inte för alla dock, en gammal väg runt flygplatsområdet som till stor del tagits över utav naturen, tyvärr. Stundvis ganska lågt till träd och annan växtlighet och man får stundvis styra vagnen med precision.

Höstpromenad runt Jakobsberg
En av de bättre delarna av vägen runt Jakobsberg

Tack vare/på grund av detta så är det också ganska folktomt på denna vägen, även om man stundvis möter en och annan joggare som ser lika förvånad ut som en själv.

Höstpromenad runt Jakobsberg
Södra delarna av Romstad

Tänk o tänk om någon kunde ta sig an att rusta upp denna gamla väg, göra det till en lite mer tillgängligt för allmänheten, så trevligt det vore!

För att dra mitt strå till den stacken så lämnade jag nyss in ett medborgarförslag till kommunen. Inte mycket i sig, men alltid något. Kanske kan det väcka en liten tanke hos kommunens politiker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.