Legendariska pekdon

Olika tekniska prylar har lite olika tekniska livslängder, det är väl en bra sammanfattning?

Ett av hushållets absolut äldsta tekniska prylar måste vara den Logitech Performance Mouse MX som jag har till min iMac. Som tidigare tjänstgjort även med min gamla MacBook. Den är ganska gammal kort och gott. Hela sju år gammal faktiskt, visade det sig när jag undersökte saken närmare, sju år och några veckor, om vi skall vara riktigt exakt.

Om det inte är skäl nog att kalla den legendarisk så vet jag inte vad som skall till…

Logitech Performance Mouse MX
Den legendariska Logitech Performance Mouse MX

Det börjar dock bli hög tid att byta ut den. Eller ja, det var det egentligen redan för ett tag sedan eller två. Inte för att den är helt slut, den är snarast i obehagligt bra skick både till utseende som funktionsmässigt, bortsett en sak.

Batteritiden suger numera. Den käkar batterier som aldrig förr och eftersom jag inte längre har kvar originalbatteriet så är det vanliga engångsbatterier som går åt i parti och minut.

Enligt Logitech så skall den ha en batteritid på 30 dagar med ca 2 timmars bruk per dag. Lägg då till att den passerat bäst före-datum för ett tag sedan och används i snitt lite mer än så. Inte optimalt helt enkelt.

Frågan är bara, vad ersätter man en legendarisk mus med? Framförallt när man har noll koll på vad marknaden erbjuder? Bortsett från allt Logitech har då.

Logitech MX Anywhere 2
Logitech MX Anywhere 2

Jag är ju lite lockad av en Logitech MX Anywhere 2S faktiskt. Lite mindre, lite lättare, finns i vitt och har möjlighet för blåtandskoppling till datorn. Vore smidigt att inte behöva den där dongeln som tar upp en USB-port faktiskt.

Antingen den eller den som efterföljt Performance Mouse MX, den som kallas MX Master 2S. Båda har ungefär samma kopplingsmöjligheter till flera datorer samt via blåtand dessutom.

Fördelen med den lille där är att den går att släpa med på ett helt annat sätt tillsammans med en bärbar dator. Även om jag inte har några större problem i att använda musplattan på min MacBook Air så är det ju trots allt lite mer ergonomiskt att använda en riktig mus vid sidan av.

Frågan är ju om det finns andra märken man bör spana in, utöver Logitechs varianter? Helst med blåtand och gärna med möjlighet att koppla till flera enheter Dessutom så vill jag ju helst inte spendera för mycket pengar heller. Det är ju trots allt ”bara” en mus.

Risken är ju att jag fortsätter ett år till med en tveksamt fungerande Performance Mouse MX, för att det är enklare att köpa nya batterier än det är att hitta en ny, bra och fungerande mus.

Ack dessa i-landsproblem alltså. Vad skulle man göra utan dem?

3 svar

 1. Underbar mus, dåligt batteri är inget skäl att byta ut den. Köp ett Eneloop-batteri åt den. 🙂

  Hade föregångaren till Performance Mouse MX, men efter 2-3 år var mikrobrytarna till musknapparna slut och musen dubbelklickade av sig själv. Reklamerade till Logitech som direkt skickade en sprillans ny Performance Mouse MX till mig. Den höll i sin tur i ca 5 år innan den fick samma problem, men då kände jag inte att jag kunde med att reklamera en gång till.

  1. Spännande tanke! Har inte hört så våldsamt mycket om Eneloop och inser nu att jag behöver läsa på lite kring det! Något bra förslag på specifikt batteri att köpa, tillverkare..? 🙂

   Annars är ju sju års livslängd på en mus ganska imponerande överlag. Bättre än många andra tekniska produkter här i hemmet!

   1. Eneloop är bara ett varumärke, men det handlar alltså om batterier med låg självurladdning. Finns även andra märken, men Eneloop har jag själv bra erfarenheter av.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.