Fler kameror till alla!

En väldigt klok man sa ju tidigare i år att man aldrig kan få för många kameror. Därför har samma kloka man nu köpt sig ytterligare en kamera. En ny GoPro om vi skall vara specifika.

Efter en hel del grubblande, övervägande, research och konsultation av snålheten föll valet på en GoPro Hero5 Session (affiliatelänk) för att komplettera de leksakerna jag redan har i min ägo.

GoPro Hero5 Session

Till detta gick jag givetvis all-in på puckoutstyrseln, som ni kanske sett på Instagram. Med en GoPro ”behöver” man även möjligheten att montera den på huvudet också.

Tanken med denna är föga förvånande att kunna spela in mer material till YouTube-kanalen. Ur lokförarens synvinkel så att säga. För mer i ämnet rekommenderas alltså att bli prenumerant där.

Givetvis kan det eventuellt bli så att jag råkar använda den även till andra saker. Om inte min hustru får tag på den innan dess det vill säga…

2 svar

  1. Jesper Eriksson

    Har kollat lite på just Gopro 5 hero session. Gillar tanken med den, en lite billigare ”light”-variant utav gopro. Hursom, batteritiden är ju ganska begränsad. Runt 1.5-2 med 1080p har jag googlat mig fram till (Beroende på 30, eller 60fps såklart.) Men är det möjligt att spela in medan den laddar? Skulle det således vara möjligt att koppla in den till en powerbank och då spela in samtidigt för att få betydligt längre batteritid?

    1. Batteritiden har inte begränsat mig än, men lär göra det förr eller senare. Däremot så skall det fungera fint att spela in under tiden man laddar, antingen via elnät direkt eller via powerbank. Har fungerat fint på tidigare generationer GoPro åtminstone. Nackdelen är väl att man tenderar bränna ut batteriet fortare än önskat, något som är en solklar nackdel i och med att man inte kan byta det på Session-serien…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.