Skärm överallt!

Jag vet inte hur det är med er, men jag börjar så sakteliga återhämta mig från tisdagens Apple-event där de relativt förutsägbara uppdateringarna av iPhone 7 blev iPhone 8 och där nästa generation av Apple TV samt Apple Watch presenterades.

Sen var det ju den där grunkan som det ryktats så mycket kring, iPhone X. En riktig läckerbit med hela framsidan som skärm och baksida i glas. En riktig sprickmagnet kort och gott.

Samt att den är så läcker då. Sjukt läcker faktiskt!

Apple iPhone X 2017
Pressbild Apple iPhone X

Egentligen är det väl inte telefonen och den heltäckande skärmen som gör mig mest nyfiken. Istället är det nya Face ID som skall ersätta Touch ID som identifikationsmetod framöver.

Det skall bli så intressant att se världens hackare ta sig an Face ID och se hur väl de lyckas knäcka systemet. Om det är lika lättlurat som vissa andra telefoner, som godtar en någorlunda välgjord utskrift av ägarens porträtt för att släppa in nyfikna och klåfingriga individer i telefonen.

Jag har större förhoppningar än så när det kommer till Apple faktiskt. Visserligen är inte Touch ID någonting våldsamt säkert, det krävs trots allt ”bara” en någorlunda högupplöst bild utav ägarens fingrar för att kunna skapa en modell som kan låsa upp telefonen, men ändå.

I övrigt var det väl inget som direkt fick mig att öppna plånboken och kasta mig på förhandsbokningarna igår morse, varken för iPhone 8 eller X.

Visst vore det intressant att ta sig an en iPhone X, men jag är inte i dagsläget lockad av att betala den summan för det nöjet. Nuvarande iPhone 7 Plus fungerar alldeles för fint för att det skulle vara aktuellt.

Istället tog jag dagen till ära och installerade senaste betaversionerna, gold masters, utav iOS 11 på såväl telefon som platta samt macOS High Sierra på datorerna. Living on the edge så att säga…

Hittills fungerar det åtminstone!

Vad säger ni andra? Blir det en ny iPhone 8 eller en iPhone X under julgranen eller kanske som tidigarelagd klapp?

Kategori:

7 svar

 1. Jag är sugen, men kommer förmodligen vara förnuftig och byta upp mig från en ”gammal” 6S till nya 8:an. Det känns ändå som aningens mycket pengar för inte så mycket extra än åttan.

  …eller kanske ändå. Den är ju snygg. 😀

  1. Varför vara förnuftig? Det låter orimligt tråkigt..! 😉

 2. Inte sugen. Alls. Ska försöka köra min S7 Edge in i kaklet och njuta av några månader med låg månadsavgift, eftersom jag precis blivit kvitt bindningstiden… Blev inte jätteimponerad av eventet och de la tio minuter på att presentera nya emojis. Har de helt tappat bort sig?

  1. Jag uppfattade animoji-demonstrationen mer som en demonstration utav tekniken bakom Face ID, vad den mer kan användas till inom AR-fältet. Med en lätt touch av självironi med bajsanimojin då. Animoji överlag känns dels som en ren proof of concept samt en lätt USP för vissa målgrupper, typ Snapchat-målgruppen…

   1. Du har en mycket bra poäng där, så klart. Fast… ja, det kanske rentav var skickligt av dem att presentera sådan teknik på ett Snap-vänligt sätt? Då får jag väl göra en pudel då. 😉

 3. Kommer troligen byta min Sony Z5 mot en Iphone 8 eller möjligen en 8+, tycker att X är på tok för dyr

  1. Klokt val överlag! iPhone 8 kommer vara en fantastisk telefon på många vis och till ett lite mer rimligt pris än X!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.