Den årliga glassen

Ända sedan det förra nyåret så har vi i familjen haft en sundare inställning till hela det här konceptet med framförallt tillsatt socker och söta produkter överlag, såsom godis, glass, läsk och liknande.

Efter att ha överdoserat mer än lovligt strax där innan så har vi sedan dess ett tämligen minimalt intag, ett intag som brukar begränsa sig till några speciella tillfällen varje år.

Såhär till sommaren så hör dock visst intag utav glass till hela grejen, allra helst med tanke på att det faktiskt är semester, och därför har vi syndat en smula tidigare och nu även gett oss på årets omgång klassisk glass alá GB-box.

Magnum Double Raspberry
Magnum Double Raspberry

För min del blev det en av årets nyheter, Magnum Double Raspberry.

Släpp lös vildjuret inom dig och njut av Magnum Double Raspberry. En smakupplevlse i flera lager. Len hallonglas doppad i Magnum choklad och ett lager av ljuvlig hallonsås allt omslutet av ett yttre lager tjock Magnumchoklad.

Kära Diana valde istället en annan i Magnum Double-serien, Double Caramel. Ett lite mer beprövat koncept som dock inte är något för mig som tycker det blir sött nog redan med chokladen.

Även om vi var eniga om att Magnum-glassarna måste ha minskat i storlek med åren, så var det ändå fullt tillräckligt för oss som är i allra högsta grad avgiftade från sockerbehovet.

Hur trevligt det än må ha varit att klara av årets uppsättning klassisk pinnglass, så finns det inte på något vis ett önskemål om att göra om det, att köpa ännu en. Det räcker helt klart med en sådan här glass per år.

Den citronsorbet som serveras på Carli däremot. Den är svårare att motstå och eventuellt kan det komma att bli ett besök till där i år, för att göra det till slutsumma á tre besök totalt den här sommaren. Eventuellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.