Välkomna till familjen!

I tisdags kom det ett paket hem, ett paket som faktiskt kom lite tidigare än vad jag väntat, eftersom paketets innehåll inte skulle finnas i lager enligt Scandinavian Photo som jag beställde ifrån. En god upprättelse av heder från den gången de lovade för mycket helt enkelt!

I paketet fanns det ett bra trevligt innehåll, ett innehåll som jag inte riktigt räknat med skulle beställas så snart som det blev. Andrahandsmarknaden för Sony E-fattning visade sig nämligen vara bättre än jag räknat med och vips var tillräckligt mycket sålt begagnat för att finansiera detta nedan. Det som ni som följer mig på Instagram redan sett.

Fujifilm X-Pro2 utrustning

  • Fujifilm X-Pro2
  • Fujifilm XF 23 mm f/2 WR
  • Fujifilm XF 35 mm f/2 WR
  • Fujifilm XF 50 mm f/2 WR

Det blev alltså ett Fujifilm X-Pro2 paket med tre objektiv till det relativt rimliga priset á 24 980 kr, en kampanj nu under sommaren som innebär att man i praktiken får med Fujifilm XF 50 mm f/2 WR på köpet.

Det blev en mycket tidig julafton hemma hos Ewensons alltså. Inte mig emot direkt. Även om det är jag som står för kalaset i slutänden.

Redan omedelbart vid paketöppningen så slår det mig hur mycket jag saknat att ha ett Fujifilm-system, hur skön känsla det är i såväl kamerahus som objektiv. Viss besvikelse i de medföljande motljusskydden till objektiven med 23 mm respektive 35 mm brännvidd. Eventuellt behöver jag köpa mig det snyggare och tåligare tillbehöret LH-XF-35-2 för att komplettera dessa. Så pass fåfäng är jag ändå.

Oavsett vilket så känns allt igen från min gamla Fujifilm X-E1, en kamera jag faktiskt är beredd att ångra försäljningen utav. Den borde jag sparat faktiskt, med facit i hand.

Fujifilm X-E1

Tyvärr så sprang tiden iväg lite för mycket i samband med min leksaksstund, så någon sväng utomhus med nya kameran hanns inte med igår. Får återkomma till det vid ett senare tillfälle helt enkelt.

Däremot hann jag med att utsätta min kära Diana för kameran istället, under tiden som det ammades och hon därmed inte kunde försvara sig våldsamt mycket.

Vacker hustru

Redan efter fem bilder kunde jag konstatera att jag saknat Fujifilm X-transsensor och hur hudtoner renderas. Bilden ovan är närmast rakt ur kameran, via ett snabbt varv genom Lightroom för konvertering från RAW till JPEG då.

Den här kameran behöver jag ta fler porträtt med, den saken är säker. Allra helst då med samma objektiv som bilden ovan är tagen med, det XF 50 mm f/2 WR som medföljde mer eller mindre kostnadsfritt i paketet jag köpte. Bra skit!

För första gången på länge så känner jag faktiskt en lust att fotografera igen, att ta med mig kameran och skapa något med den. En spännande och härlig känsla, en känsla jag hoppas håller i sig!

Lätt varning för fler lyriska inlägg om Fujifilm, X-Pro2 och tillhörande käbbel om efterföljande objektivköp alltså. Så ni är medvetna om det redan nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.