En sista roadtrip

Som jag nämnde i inlägget om vad som skall ersätta vår BMW 116i här till hösten så planeras det ju så smått för en sista roadtrip med Petronella, innan hon skall återlämnas till BMW och Autowåx Bil AB.

BMW 116i F20 - Petronella

Exakt vart denna tripp skall gå är långt ifrån bestämt, men jag har några planer som jag spånar på så smått.

Den första spontana tanken jag hade var att återuppleva Långflon och en resa tur & retur till absolut nordligaste Värmland, samma roadtrip som gjordes den gången jag först provkörde BMW 1-serie en höstdag 2014. En resa á sådär 23 mil enkel resa och något som bör kunna klaras av som ett endagsprojekt utan större besvär.

Sen så slog mig tanken att istället kanske matcha den ordentliga roadtrip som gjordes när bilen var ny, när jag checkade av landets sydligaste och lägsta punkt under en tripp till Smygehuk med retur via Öland. En lite mer mastig resa helt enkelt…

Istället för att styra söderut var nu min tanke att dra norrut i motsvarande längd, d.v.s. någonstans halvvägs upp i landet. Målet? Berliner Schnitzelstuga i Ytterån, känt från Fredrik Backmans äventyr i Café. Varför? Varför inte?

Till denna legendariska Schnitzelstuga är det sådär 59 mil enkel resa. Mer än dubbla det som första tanken handlade om alltså. Lite lagom helt enkelt, beroende på hur man ser det då.

Episk roadtrip 2017

Att sedan åka hem samma väg vore ju tråkigt, så istället tittar jag på att fortsätta västerut från Schnitzelstugan och ta en liten omväg via Norge, med övernattning i Trondheim med omnejd. Varför inte liksom?

Totalt 140 mil skulle dessutom innebära att den matchar väldigt väl den första ordentliga roadtrippen, den till Smygehuk, fast norrut då istället. Utan att för den delen ens vara halvvägs upp till landets nordligaste punkt.

Sen är ju frågan bara om idén någonsin kommer lämna ritbordet med. Det är ju ganska mycket som skall klaffa och en hel del kring ekonomiska biten att reda ut med. Men det är en bra drömroadtrip, det är det faktiskt! Och drömmar är viktiga sägs det…

Fler bra förslag på alternativ? Kläm in det i kommentarsfältet nedan, så får vi se vart det landar i slutänden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.