Rund är också en form!

Och inte bara en form utan mer den formen som mobilskärmar verkar gå mot. Åtminstone om man får tro på att LG startar en trend med sin nya G6 då det vill säga.

LG G6

Förra året (och fjolåret) var mer om skärmar som rundade själva telefonens kropp, S6 Edge och S7 Edge samt den explosiva succén Note 7 från Samsung. I år tycks skärmen inte bara vara rundad runt telefonens hörn utav även i skärmens alla fyra hörn. Om ni förstår vad jag menar?

Istället för att vara kantig i skärmens hörn har LG gjort en rundad skärm, något som åtminstone tilltalar den här nörden på vissa plan. Kära hustrun dock, hon är inte övertygad och föredrar istället kantigheten från förr.

Om man får tro på de läckta bilderna och ritningarna på kommande Samsung Galaxy S8 så tycks även den få rundade hörn i skärmen. Om de stämmer det vill säga.

Är 2017 året då rund som form får en ordentlig upprättelse? Året för oss lite trivselfeta som identifierar oss med rund som form? Kan bli!

Vad är era åsikter? Rundade eller raka skärmhörn?

Ett svar

  1. Martin

    Det är nog din inre Mac-nörd som talar. Hörnen på skärmen ritades rundade redan från början 1984. OS X var det nog dock bara rundat i de övre hörnen från början och sedan har det försvunnit helt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.