Pajdag

Idag är det tisdagen den 14/3 och som alla vet, pajdagen, dagen Pi! Alltså 3.14159265359 och så vidare…

Nördigt så det räcker och blir över helt enkelt.

Vad gör man då bäst den här pajdagen, bortsett från att äta just paj då kanske? Jo, givetvis roar man sig kungligt med den Raspberry Pi 3 som inhandlades här för någon vecka sedan. Ni vet den som jag unboxade och hade mig med.

Raspberry Pi 3

Dagen till ära hade jag tänkt mig förvandla den till en LAMP-server och förberedde därför ett minneskort med Raspbian på. Givetvis hade jag glömt (förträngt) hur pass mycket mer ansträngning som krävs för att få igång ett Linux-system när man är orutinerad.

Efter en del svordomar och intensivt googlande kunde jag konstatera att systemet inte ville ansluta till mitt Wi-Fi på grund av att dess namn innehöll svenska tecken, ett enkelt ’ä’ i ’nätverk’. Helt logiskt.

Tack och lov erbjuder routern min att man gör ett gästnätverk och därmed kunde ett separat nätverk att ansluta till och som jag även nu måste komma ihåg att ansluta till med den dator jag vill jobba mot pajdatorn med.

Eftersom tiden här ungefär tog slut så får resterande delar utav LAMP-projektet skötas en annan dag. Tanken är då att så småningom ha en testserver rullandes här hemma där jag kan sköta utveckling av nya tankar och idéer och för all del, testa nya teman till bloggen utan att behöva utsätta alla er läsare för det live…

Vill man ha fler idéer om vad man kan göra utav en liten pajdator så kan ni alltid spana in klippet nedan, som förvandlar den än mer resurssnåla Raspberry Pi Zero till en Minecraft-dator.

Kanske är något sådant jag skulle ordna till sonen framöver..?

Slutligen så önskar jag er alla en glad pajdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.