Återbruka mera!

I samband med stundande flytt, vilken vi verkligen borde börja packa för, så kör vi lite allmänt genomgående rensning utav kök och andra ytor här hemma, som sig bör.

Saker som vi verkligen inte vill flytta med oss till det nya hemmet men som ändå har ett fortsatt värde har vi antingen sålt av med relativt gott resultat och nu även börjat skänka bort i en av alla dessa ”Bortskänkes xxx”-grupper som existerar på Facebook.

Just denna form av återbruk är fruktansvärt smidig på alla tänkbara sätt och vis samt även en av de sakerna som jag faktiskt gillar med just Facebook numera. Upp med en bild, tillhörande förklaring och för det mesta så säger det bara vips så blir man av med saker inom en eller ett par timmar!

Bortskänkt stekpanna
En av alla återbrukade ting från hemmet

Bara under förmiddagen idag har vi klarat av att skänka bort såväl stekpannor, grytor och kastruller, diverse porslin och glas samt annat smått och gott. Allt avhämtat inom kort tid från inläggets publicering.

Kan inte riktigt bestämma mig för vilken del utav allt detta som faktiskt är den bästa delen, möjligheten att rensa utan att åka till återvinningen eller att saker och ting faktiskt kommer till fortsatt användning?

Vill härmed uppmana alla som vill/bör/måste rensa i hemmet att uppsöka närmaste bortskänkes-grupp på Facebook eller valfri annan social medie och se om era ting kan få nytt liv, helt utan att ens behöva anstränga sig mer än att ta kort och lägga upp den i gruppen.

Har ni några fler tips på hur man bäst rensar hemmet med minsta möjliga ansträngning, ta då tillfället i akt att lämna dem i kommentarsfältet nedan. Går även mycket bra att hylla vårt miljöengagemang där med, om ni känner för det!

4 svar

 1. Rickard Forsberg

  Här i mariestad har det lokala fotbollslaget en container på tippen där man kan ställa in ovan nämnda saker. Varje vår har sedan laget en lopis vilket på grejerna vilket brukar inbringa tiotusentals kronor! Men nu vet jag ju att idrott inte är ditt största intresse här i livet 🙂

  1. Idrott må vara ett särskilt ointressant ämne men ett sådant gott syfte kan man inte tycka illa om! Mycket gott initiativ för ett gott syfte! 🙂

 2. Elisabeth Ewenson

  Ittalaglasen

 3. Christian

  Miljövänligt, ja – Slippa bära sakerna till en container, ännu bättre 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.